donderdag 31 oktober 2019

Geloof.

Geloof is vertrouwen zonder bewijs.

De ene massage is de andere niet, de ene therapiesessie is de andere niet. Mijn massage van vorige week leidde niet tot 'opluchtende nachtmerries', jammer genoeg. Had ik te veel verwacht? Heeft het nu niet zo goed gewerkt als de vorige keer? Misschien niet, misschien wel. Ik wéet het niet en toch geloof ik van wel.
Net zoals het gaat met therapie, na sommige sessies denk ik dat het gewoon een verspilling van tijd en geld was. En toch, ervaringsdeskundige die ik ben (8 jaar), 'weet' ik dat het wel helpt. Al is het maar omdat ik er voor gekozen heb om tijd en geld exclusief aan mijzelf te besteden. Dat is voor mij echt al een grote stap.

Dus ja, soms werkt iets niet zoals ik het had gehoopt, verwacht, gewild. Maar het doet sowieso iets. Iets goeds. Je hoofd ligt vol routes: te vaak gelopen, nog niet gelopen, te weinig gelopen,... Zaak is het die route die je wil zien groeien vaker te nemen. Langzaamaan zal daar dan ook een karrenspoor slijten. Maar daar merkt je tijdens de eerste, meeste wandelingen niets van. Tot je achterom kijkt en merkt dat er toch een olifantenpaadje loopt. Dus blijf ik trouw op pad gaan...

Nieuwe tips die ik van mijn psycholoog kreeg: de Progressieve Relaxatie van Jacobson en Hart coherentie ademen. Beiden zijn oefeningen die je gratis online kan doen dus neem eens een kijkje zou ik zeggen.


Ik wil meer Thandie (baby hierboven) en mama Thandie zijn, voor mijzelf. Mijn lichaam beter leren kennen, er beter voor zorgen, er meer van houden. En het ontspannen. Daar zijn die oefeningen voor.



Wat ik zelf nog ontdekte: de Hoogsensitief kaarten van Sannie. Daar ga ik, voor mijn hsp, met aan de slag.
En het boek Wolfpack, dat gaf me zo een positieve boost! Koop dit voor je zussen, dochters, nichtjes, buurvrouw,..

Nu is het vooral zaak om daar allemaal positief en rustig met aan de slag te gaan. De lat niet te hoog leggen, de druk niet te hard opvoeren. Het mag niet in nog een 'moet' veranderen.
Herkenbaar?


5 things to quit right now:
1. Trying to please everyone
2. Fearing change
3. Living in the past
4. Putting yourself down
5. Overthinking
-Eva Daeleman-


Maak er nog een fijne opwijkende donderdag van,
Els

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

4 opmerkingen:

  1. Herkenbaar (helaas); we lopen vaak gelijk op het pad. Dank voor je hoopvolle woorden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die foto, zo lief en zo lief moet je zeker voor jezelf zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De hoop niet opgeven Els en zeker regelmatig achterom kijken naar het olifantenpaadje. Je bent zo goed bezig met vanalles, het gaat zeker vruchten afwerpen.
    Wens jullie een fijn weekend toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je achterom kijkt, zie je vaak hoe mooi alles verweven is. Hoe ogenschijnlijk toevallige of zinloze gebeurtenissen je naar precies die plek brengen waar je moet zijn. Geloof en vertrouwen groeit steeds meer bij mij. Voor mezelf zorgen heeft wat meer oefening nodig... 😊

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!