donderdag 6 mei 2021

Colette

Films die je aan het denken zetten

Ik zie graag films die je aan het denken zetten. Zoals afgelopen weekend: Colette. 
Een film die niet enkel gaat over de emancipatie van een vrouw maar ook over biseksueel zijn. Al wordt daar nooit expliciet een etiket op gekleefd. (Etiketten zijn trouwens iets dat je moeilijk op een mens kan kleven hé, maar alla.) Ze valt dus op mannen én vrouwen. Rond 1900 moet dat nog opvallender zijn geweest dan nu, of misschien ook niet. In ieder geval is het iets waar veel mensen (zelfs mensen die anders geaard zijn) nu nog een negatief beeld van hebben. 
 
Afgelopen week las een interview met Sien Eggers. Zij zei dat er ruimte is voor een partner in haar leven. De interviewer ging van een man uit maar zij zei dat het een man of vrouw kon zijn. Omdat je de mens graag ziet, niet de verpakking. Zoiets. Ik vond dat mooi. En heel romantisch. En wijs. 

Toen ging ik er over nadenken en besefte ik dat veel van mijn helden zo wijs zijn: Elizabeth Gilbert, Frida Kahlo, Amanda Palmer, Fleur Pierets,... Ik denk dat ik mij daarom zo tot hen aangetrokken voel: omdat zij echt zijn, helemaal zichzelf, met een ruim hart en een open geest. Want dat heb je, ben je, als je openlijk queer bent. Als je even wat opzoekingswerk doet blijken super veel creatieve mensen trouwens queer. 


 
Liefde is liefde hé. En mensen die met een open hart leven, wel die zie ik graag. Noem het een opwijking ;) En die twee pluche bolletjes hierboven die zie ik ook graag!

Ik hou ook van boeken, dat wisten jullie misschien al ;) Wel, Hebban stelt weer een top 1000 samen. Meedoen kan nog. Dit is alvast mijn (voorlopige) top 25.

Momenteel lees ik Utopia Avenue. Waarin (hoe toevallig) de biseksuele Elf schittert!

Wat lees jij nu?

Hé kijk eens omhoog. De zon loopt als een gek te stralen. 
-Lucky Fonz III-

Nog een liefdevolle, opwijkende donderdag,
Els
 

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  


1 opmerking:

  1. De opwijkingen die jij hebt moet je koesteren Els.
    Ze geven je veel moois !

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!