donderdag 25 november 2021

dE LeeSclub las:

Een hele lieve fuck you

Goedemorgen Leesclubbers! Een week te laat maar dat komt goed uit want ik heb heel goed nieuws. De BV waar ons boek op gebaseerd is is vanochtend schuldig bevonden in de rechtbank! Heel goed nieuws voor de slachtoffers. Een hart onder de riem voor alle slachtoffers in het algemeen en een super belangrijk signaal voor de samenleving. Echt een pak van mijn hart. 
 
Maar nu over tot de orde van de dag ;) We lazen samen het geweldige boek Een hele lieve fuck you  en ons volgende boek wordt Graag gedaan, Noni Blake. Als alles goed gaat bespreken we dat hier op donderdag 6/1/22, volgend jaar dus :) Omdat (voor mij) komende weken lastig worden (druk op het werk, donker, koud, pandemie-angst, sociale verplichtingen,...) heb ik een "Lekker lezen" boek gekozen. Een sexy romantische comedy met net dat tintje meer én een biseksueel hoofdpersonage. Aanrader!
 
 
Een hele lieve fuck you, wat vonden jullie er van? Naast een geweldige titel en cover ook een indrukwekkend boek hé!? Spannend, grappig, maatschappelijk relevant, en super vlot geschreven. 
 
Mijn recensie:
 

Je hebt glamourboeken waar meer in zit dan je op het eerste zicht zou denken. Maar je hebt ook hedendaagse boeken die bijten en klauwen, mét een glamoureus laagje er over; fictie die meer waarheid bevat dan onze beperkte blik op de actualiteit. Een hele lieve fuck you is van die laatste soort.

 

Door Liefdestips aan mezelf werd ik fan van Van Driessche. Ik was een kwarteeuw ouder dan de doelgroep van dat boek maar werd er helemaal in meegezogen. Sylvia kan schrijven; meeslepend, spannend, humoristisch, sexy, relevant.

 

Een hele lieve fuck you gaat over narcisme en #metoo; jammer genoeg super actueel. Ook in het Vlaamse medialandschap. We kennen allemaal het verhaal van schalkse BDP en zijn slaafse vrouw. Er is al veel over gezegd en geschreven maar nog nooit zo indringend als in dit boek. Hier leest u alle kanten van het verhaal, verschillende partijen komen aan bod. En wat u leest zal u verbijsteren, meeslepen, en als het goed is boos maken.

 

Want het verhaal van hoofdpersonage Alea Blondé is dan wel fictie, de feiten zijn een dagdagelijkse realiteit voor veel vrouwen. En mannen. Het toffe is dat dit boek een aanklacht is (een ‘hele lieve fuck you’) maar daarnaast ook gewoon een geweldige roman is. Een roman vol glitter en glamour, tranen, katers, rode lopers, roze pennen, seks, oude jeugdliefdes,… En dat alles op de indrukwekkende set van een prestigieus filmfestival.

 

Dit is een boek dat je trots aan de rand van het zwembad leest, met een cocktail in je hand. Of gewoon, zoals ik, in mijn zetel met een kopje thee en bergen chocolade.

 

Vrouwen zouden meer moeten samenwerken om elkaar te helpen, te beschermen, te geloven. Mannen moeten vrouwen helpen om onrecht aan de kaak te stellen én te voorkomen. Een hele lieve fuck you is niet alleen een aanklacht, het is ook een voorbeeld van hoe het wél kan. Als we allemaal samenwerken krijgen we de seksistische, narcistische ruiters van hun paard geworpen! Dikke merci Sylvia voor dit geweldige, indrukwekkende, relevante boek!


 
Ik hoor graag wat jullie er van vonden. Positief en negatief. Tips voor boeken zijn ook altijd welkom. Laat hieronder een bericht achter of mail me.
 
Wederom een dikke merci voor het meelezen!
Momenteel ben ik bezig in In een groen knollenland. (Een boek tegen de jacht.) Lijkt tot hier toe al super goed.  
 
Ik hou van schrijfsters, hoofdpersonages met een hoek af, opwijkenden :) 
 
 
Books will be my home, they will come with me wherever I go.
-Deni Morzilli-
 
 
Lees ze,
Els
 

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!