donderdag 25 april 2024

Wie ben ik?

TTPD

Wie weet direct na het lezen van bovenstaande titel waarover ik het heb? Een week geleden had ik niet tot deze groep gehoord en toch luister ik nu al heel de week naar TTPD. Terwijl ik voorheen de Taylor Swift-gekte niet begreep. Ik kende wel een paar liedjes van haar die ik heel goed vond maar daar bleef het bij. Meer en meer mensen in mijn (online) bubbel zijn fan van haar en zo ben ik ongemerkt ook gezwicht. Op mijn manier. Ben jij fan?

Het doet me wel al een hele week nadenken over hoe beïnvloedbaar ik ben. Wij zijn. Maar zolang het over fijne dingen gaat lijkt me dat niet echt een probleem. Zoals met mijn boeken-passie (waarover ik zaterdag mag praten): ik wil mensen inspireren, niet brainwashen ofzo. Noem het een opwijking ;)
 
Op mijn werk hoorde ik afgelopen weken een paar uitspraken van collega's waar ik steil van achterover sloeg. En dat op een niet-positieve manier. De andere kant van beïnvloeding dus. Ik hou mijn hart vast voor de verkiezingen. Ik twijfelde even over de stem die ik ga uitbrengen, dacht er over om tactisch te stemmen. Maar wat is dat en hoe doe je dat? Ik deed dan maar de stemtest en mijn voorkeurpartij stond op 1. Diegene waarover ik twijfelde stond pas op nummer 4. Ik stem dus zoals altijd.




Over beïnvloeding gesproken: zag je Dopesick al? Over de opiatencrisis. Om te huilen, te roepen, tieren, kotsen, bang van te worden. Maar zo goed. En belangrijk. Wees kritisch ten op zichte van je huisarts en diens voorschrijfgedrag. Zo eng dat dit nog steeds kan in deze wereld. Maar ja: genocide, klimaatshit en LGBTQIA+-haat kan ook nog dus...
 
Als je een beter zicht wil hebben op de wereld van nu door je geschiedeniskennis op te vijzelen raad ik de Sapiens: beeldverhaal reeks aan!

Believe in your truest desires and FEED YOUR EXUBERANT SOUL -Ask Polly-
Liefs, Els

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!


1 opmerking:

  1. Mij raakt haar muziek eigenlijk niet eerlijk gezegd. Ik begrijp de gekte dus niet. Maar niet iedereen hoeft dezelfde smaak te hebben hé ;) .

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!