donderdag 22 november 2018

Stadsfestival Damme

Kunstkijken

Ik hou van op mijn gemak een huis binnen gaan en daar kamer na kamer schatten ontdekken die me ontroeren, verwonderen, raken. Dat kan jaarlijks in de zomer in Watou en nu voor het eerst in de winter in Damme! Nog tot 2 december kan je daar op avontuur gaan. In d'oede schole kan je zelfs blijvend terecht: voor een hapje en een drankje, er is een boekenwinkel én er komen wisselende tentoonstellingen.

Ik ken die school nog van jaren geleden, toen er boekenmarktjes waren. Toen was het er vies en vuil, nu is het er prachtig en gezellig. De mensen die er werken zijn superlief, het boekenaanbod is gevaarlijk voor je spaarpot en het eten is er lekker (en geen aanslag op je spaarpot).

Haast je langzaam, voor 10 euro heb je een zalig dagje uit!

Foto van Karel, op mijn Instagram meer foto's, van mij.

Het is natuurlijk weer opwijkende donderdag vandaag en daar kunnen jullie bij helpen. Want je kan weer stemmen op het Woord van het Jaar. Dat moet natuurlijk Opwijking worden :) Stem hier!
Dikke merci alvast!!!

Waarom zou je stemmen? Niet enkel omdat ik graag dat woord in het woordenboek wil maar vooral omdat ik graag wil dat mensen zichzelf gaan zien als opwijkend ipv afwijkend. Want wij zijn allemaal goed zoals we zijn, nem!


'Wie op zijn tenen loopt, zal niet lang overeind blijven.''
-Lao Tse-

Fijne dag nog,
liefs Els

4 opmerkingen:

  1. Damme, de plaats van Tijl Uilenspiegel. Meer dan 40 jaar geleden was ik er met mijn ouders. Frans van Isacker schreef er het prachtige verhaal :” De reis naar Ispahan” over. Laatst vroeg je naar favoriete boeken, ik reageerde maar vergat dit verhaal. Werkelijk prachtig. En ik ga stemmen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!