donderdag 17 januari 2019

dE LeeSclub las

Een klein gebaar

Goedemorgen opwijkenden, wat een druilerige dag! Ideaal deken-zetel-boekweer. Tijd voor dE LeeSclub dus! Thee en koekjes klaar? Daar gaan we!

We lazen dus Een klein gebaar, onze tweede Lucy Dillon. Ik ben fan, jullie ook?
Ons volgende boek wordt een boek aanprezen door Reese Witherspoon en...het goede nieuws is dat zij het ook gaat verfilmen! Ik ben zooo blij, het was echt één van mijn favoriete boeken van 2018 en daarom deel ik het graag met jullie. Het Moerasmeisje lezen we samen en bespreken we hier op donderdag 28 februari.


Een klein gebaar dan. Hebben jullie er ook zo van genoten? Ik wacht al vol goesting op de volgende Dillon! Laat maar weten wat jullie er van vinden.
Mijn recensie:


Ik was dol op Lucy’s vorige boek: ‘Honderd stukjes van mij’ vandaar dat ik niet kon wachten om dit boek te lezen. Toen bleek dat ‘random acts of kindness’ één van de thema’s was, was ik helemaal enthousiast. Zelf probeer ik met mijn Geluksvissen en Geluksplanten de wereld een beetje mooier te maken, Dillon doet dat met haar boeken, en in dit boek komen de mooie dingen die mensen voor elkaar doen op de bedankboom in het ziekenhuis te hangen.

In een klein gebaar verandert de wereld van Libby en Jason enorm als ze uit Londen wegtrekken om het hotel van Jason’s ouders nieuw leven in te blazen. (Na het overlijden van haar man ziet de moeder van Jason het namelijk even niet meer zitten.) Als er dan ook nog eens een vrouw vlak voor de deur van het hotel wordt overreden, komt er een vloedgolf van gebeurtenissen op gang die maakt dat je aan de bladzijden gekluisterd bent.

Dillon heeft de gave om haar verhalen spannend, ontroerend, grappig en aangrijpend in één te maken. Haar personages spatten van het papier, de dialogen zinderen en klinken levensecht. Je gaat zo op in het verhaal dat je het boek (bijna) niet kan wegleggen. Een Dillon boek is de hemel voor mij en ferm afzien voor mijn man, omdat ik continu over de gebeurtenissen wil praten ;) De verhaallijn is zo meeslepend, de thematieken zo boeiend dat je heel de tijd de neiging hebt om mensen te vragen wat zij in die en die situatie zouden doen.

Een klein gebaar leest supervlot maar is nooit oppervlakkig, het is een boek dat een plaatsje in je hart krijgt. Ik wil dolgraag in het hotel van Libby en Jason gaan logeren en zie in Libby al een nieuwe beste vriendin; zo een soort boek is dit.


Ik hoop dat jullie graag hebben meegelezen en nodig jullie van harte uit om mee te doen met onze volgende 'challenge' ;) Ge gaat het u geen seconde beklagen, beloofd!


''Onderschat niet de kracht van niets doen, van je gewoon laten meevoeren, luisterend naar de dingen die je niet kunt horen, je nergens zorgen over makend.''
-Pooh’s Little Instruction Book-

Maak er nog een fijne lees-dag van,
liefs Els

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

10 opmerkingen:

  1. Het boek van Zusjes is blijkbaar populair. Tweede hands 69 euro! Bij Bol.com. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. raar hé! het is wel goed maar is niet van goud ofzo...

      Verwijderen
  2. ‘Een klein gebaar’ was voor mij geen page-turner en haalde het niet bij ‘Honderd stukjes van mij’. Het onderwerp vind ik ook prachtig, maar het kabbelde wat voort. Voor mij was het een gewoon, prettig boek. Niet meer en niet minder. Bedankt voor je nieuwe titel Els!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was een vakantie-tussendoortje. Het moerasmeisje borrelt en bruist en knispert en zindert, geen tussendoortjes-materiaal hoor!

      Verwijderen
  3. Hoi Els,

    ik zag je reactie bij mij, dus... ik kom even terug.
    Leuk... en blog over dingen die fijn zijn.
    Ik ga je volgen!

    Groetjes van Marlou

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We hebben deze keer niet meegelezen en het nieuwe boek is bij onze bieb niet te krijgen dus even een pauze. Manlief is bezig met een trilogie, prachtige boeken van de schrijfster Irma Joubert. Kind van de rivier, Pontenilo en Kronkelpad. Ik ben bezig met veel andere dingen en wacht dus even af wat je volgende aanrader is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vraag maar aan je bieb om het aan te kopen, het is echt heeel goed :)

      Verwijderen
  5. Dag Els,

    gelukkig is het vandaag een druilerige dag.
    Het straalt buiten. Wel heel erg fris, maar gezond weer.
    Dus... ik ga even niet lezen, maar er uit om te wandelen...

    groetjes van Marlou

    .

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gisteren heb ik 'Een klein gebaar' uitgelezen. Oh, wat een prachtig & mooi opgebouwd verhaal. Zelfs voor m'n studie Maatschappelijk Werk kan ik er veel uithalen m.b.t. moeder-kind relatie & opvoeding. :-)
    Bedankt voor de boekentip.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!