donderdag 14 februari 2019

Live love laugh

Een soort van tattoo

Sinds de overval en alles wat dat teweegbracht ben ik wat houvastiger geworden. Ik weet dat dat geen bestaand woord is maar dat zou het wel mogen zijn. Ik hou vast aan 'bescherming' die ik met me meedraag. Blikken schildjes op mijn borst, bezweringen rond mijn nek en reminders zwart op wit op mijn huid.

Mijn eerste 'soort van tattoo' was dit:






Mijn Live Love Laugh ketting van Anne Zellien. Sinds 2011 draag ik ze dagelijks, zonder voel ik me naakt. Gisteren bleek mijn slotje kapot te zijn, paniek. Na mijn werk fietste ik naar Anne en zij was zo lief om het direct te maken. Nu ga ik iets opbiechten: ik was nog nooit in haar winkel. Ik stond al vaak aan haar etalage te gluren maar ging nog nooit binnen. Al mijn juwelen van haar kreeg ik van Karel. Ik kende Anne al van Instagram en soms komt ze bij ons op de winkel maar bij haar was ik nog nooit. Naast enorm getalenteerd en een echte Madam (met schone rode botten!) is ze ook nog eens super lief. Ga dat maar eens zelf ondervinden...

Mijn LLL ketting kreeg ik van Karel na het afronden van mijn Bibliotheekopleiding. Hij had geen mooier en gepaster geschenk kunnen kopen. Na de overval had ik niets meer: geen werk meer, geen inkomen, geen toekomst. Ik had paniekaanvallen, angsten tot en met, moest weer helemaal opnieuw beginnen. Mijzelf en mijn leven terug vorm geven. Dat deed ik door na die confrontatie met de dood te kiezen om ten volle ja te zeggen tegen het leven (live), te kiezen voor liefde in plaats van voor angst (love) en bovenal te blijven lachen (laugh). Lachen om onze miserie, glimlachen naar mensen, lachen omdat ik al zo veel gehuild had...

Je begrijpt dus dat ik die ketting nooit meer afdoe. Ze symboliseert zo veel. Net als mijn 'echte' tattoos.
Heel eerlijk: het feit dat ik zo veel waarde hecht aan mij talismannen zegt misschien dat het nog steeds niet super goed met me gaat. Maar als ik achterom kijk zie ik dat ik al bergen heb verzet. En dat is goed.
Het leven gaat op en af, we blijven leren en groeien.
Dat ik geloof hecht aan de beschermende kracht van blik, zilver en tattoo-inkt is een opwijking waar ik me niet voor schaam!

Heb jij ook van die talismannen?


''Ik ben niet wat mij is overkomen; ik ben wat ik verkies te worden.''
-Carl Gustav Jung-

Nog een liefdevolle dag gewenst,
Els

Ahja: zin in een prachtboek? Een vrouw in de poolnacht is echt indrukwekkend!


7 opmerkingen:

  1. Op bijna elke foto op je IG zie ik die ketting passeren, en denk ik: oh, wat mooi.
    Nu vind ik ze nog mooier, dat je ze gekregen hebt en dat je zomaar bij de ontwerpster kan binnenstappen en ze ze maakt :-). Ik draag zelden juwelen eigenlijk, ringen wel graag, maar zelfs m'n trouwring niet meer omdat ie wat te groot is intussen en ik schrik heb om hem te verliezen... Talismannen heb ik zo niet precies. Maar ik heb dan ook niet meegemaakt wat jij hebt meegemaakt hé.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hou je vast aan alles wat houvast geeft lieve Els X
    Karel heeft je een prachtig kado gegeven! Zo gekend te worden is zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wist niet dat je ook op Instagram zat! Ben je direct gaan volgen :-)
    Fijn, de ketting is weer heel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi dat je dit deelt. En wat een lieverd is die Karel van jou!
    Ik heb niet echt talismannen die mij kracht geven, maar ik put wel kracht & energie uit de mensen om mij heen. Een lach, goedendag of lief woordje helpt mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als zo'n talisman je helpt en je een veilig gevoel geeft dan is daar niets mis mee. Superfijn dat je zoiets hebt gevonden wat je kan steunen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat mooi! Lieve Karel...❤️
    Ik heb ook mijn talismannen, al wisselen ze wel. En meestal zijn het (sieraden met) halfedelstenen. Ik voel me gesteund door de geschenken van Moeder Aarde.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!