donderdag 6 juni 2019

#leeseenseenvrouw

Lezen=leven

Wie mij al een tijdje volgt (hier of op Instagram) weet dat ik lees. Altijd en overal. Lees ik iets goeds dan deel ik dat graag met jullie, noem het een opwijking;)
Hoe meer ik lees hoe meer vrouwen ik lees, veel meer vrouwen dan mannen. Onbedoeld maar wel bewust. Ik hou van vrouwen en ik wil graag vrouwen steunen.

'Is dat nog nodig?' hoor ik u al vragen; jammer genoeg wel. Ze krijgen minder grote prijzen, komen minder in lijstjes voor, worden minder gerecenseerd,...Ik doe mijn best om dat te compenseren bij het lenen in de bib, het kopen, het recenseren, in dE LeeSclub,...



Fnac en Barbara doen ook hun best. Bijvoorbeeld door hun gids: 100 Uitzonderlijke vrouwen, een selectie die zin geeft om te lezen. (Nu te koop in de Fnac voor 2 euro.) Er staan 100 boeken van vrouwen in die je 'moet' gelezen hebben. Bij sommige vrouwen staan nog andere boeken van hen vermeld.
Ik las al (maar) 27 van de boeken en 19 van de 'extra' boeken.
Dus er is nog werk aan de winkel.
Hebben jullie er al veel van gelezen?
Lezen jullie überhaupt veel vrouwen? Is dat bewust? Bedoeld? Ik herken me vaak meer in boeken geschreven door vrouwen. En dat helpt me groeien, ontwikkelen; als vrouw, als mens.

In mijn 'bubbel' komen er veel boeken van vrouwen voorbij, boeken die ik dan per se wil lezen, kopen, recenseren. Ik heb ook het idee dat er meer en meer boeken van vrouwen verschijnen en dat juich ik toe. Maar mijn bubbel is de jouwe niet.
Ik ben dus benieuwd naar jullie lees-voorkeuren.
En ik zou het tof vinden als jullie komende maanden bewust wat vrouwen gaan steunen. Mij bijvoorbeeld ;) 5 eurokes maar...

Of Barbara. Of Siel Of.... Kijk maar eens rond op mijn blog of Instagram voor inspiratie.

''Een mislukking is slechts een blauwe plek, geen levenslange tatoeage.''
-Jon Sinclair-

Nog een fijne dag,
lees ze!
Els


Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

6 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens!
    Ik lees bijna nooit meer een roman van een man.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik let er eigenlijk niet op of een boek door een man of vrouw geschreven is. Ik kijk gewoon of het me aanspreekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mij maakt het niet echt uit,maar ik merk wel dat ik me in boeken van vrouwen makkelijker kan inleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb lang boeken van vrouwen gelezen, dat ging onbewust zo en later bewust. Nu let ik er niet meer zo op, maar een fijn boek blijkt toch vaak door een vrouw geschreven te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!