dinsdag 10 september 2019

Brrrr....

Fris aan de vis

Oh my, het is maar 17 graden in huis en dat is heel fris. Ik vind het zo zonde om onze accumulatievuren nu al te steken. Dus neem ik maar een deken, tot ik seffens moet gaan werken...

Het is dankbaredinsdag, en ik ben wederom dankbaar voor boeken. Ik zit echt in een goede lees-flow. Het ene goede boek na het andere kruist mijn pad. Allemaal boeken die mij helpen met dingen waar ik nu met worstel. Benieuwd hoe lang die flow gaat aanhouden...




Het eerste boek is: Met de zon als kompas. Een boek dat me goesting geeft om er zelf op uit te trekken, dat me toont dat ik niet de enige ben die energie krijgt van de natuur. Onze wandeling op de Kalmthoutse heide van zondag valt totaal in het niet bij de 6500 km van Caroline maar gaf me wel een zen-gevoel!

Het tweede: Jane, de vos en ik. Een warm hart onder de riem voor mensen die van boeken houden en zich soms eenzaam voelen, er niet bij horen.

Het derde: Doorsnee. Laat je zien hoe belangrijk het is om van jezelf en je lichaam te houden. Om al het moois dat het kan en doet.

Het vierde: Ik ben weer velen. Een hartverwarmend pareltje dat ook weer haarfijn laat zien hoe belangrijk het is om van jezelf te houden; al houdt je geliefde niet meer van jou.

Vier boeken die me dichter tot mijzelf brachten. Die me deden lachen en huilen. Die me toonden hoe mooi het leven is en die me goesting gaven in meer: meer lezen, meer leven.

Met recht en rede #dankbare dinsdag dus!


''Niet elke dag kan goed zijn, maar elke dag heeft wel iets goeds.''
-Pieter Hoeberichts-

Nog een fijne dag,
liefs Els


Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 


8 opmerkingen:

  1. Oh die uitspraak van Pieter Hoebrichts vind ik erg mooi! Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wandelen op de heide, heerlijk en het is er nu prachtig. Het weidse gevoel dat je daar hebt, fijner dan in de bossen, alhoewel ik wel van bomen hou.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. fijn om zo lekker te ontspannen met een goed boek . Fijne DDD

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat eerste boeit me nu al! Komt op mijn lijst voor een volgende vakantie. Want lezen tijdens het schooljaar? Het lukt me jammer genoeg niet meer. Dankjewel voor de tip.
    Veel goeds vandaag. xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben de bio van Michelle Obama aan het lezen, erg goed! Heb jij hem al gelezen?

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!