donderdag 12 september 2019

Oh Comely

Veel moois, ik word er een beetje hyper van...

Wat een dagen, wat een weken, we worden overspoeld door zo veel moois.
En ik wil dat allemaal met jullie delen, een opwijking dus ;)

Vorig jaar in Engeland leerde ik Oh Comely magazine kennen. Ik kocht een nummer en las het van cover tot achterflap, ik ging ze volgen op Instagram zo ook de hoofdredacteur Alice. Jammer genoeg bleek net voor onze vakantie dat Alice en een deel van het team ontslagen zijn, het tijdschrift wil een andere kant uit. (Zo jammer, het is helemaal mijn ding...) Dus ging ik in Engeland op zoek naar het laatste nummer (50) dat ik daar niet vond, wel nummer 49. Dat kocht ik en een dag na onze vakantie kocht ik nummer 50 in Antwerpen. Toeval bestaat niet:)
In nummer 49 schreef Jane Audas een ode aan zakken voor vrouwen. Als in broekzakken maar dan liefst ook in rokken en jurken en... Ik ben daar ook dol op, mijn favoriete kleren hebben zakken: rokken, broeken, jurken en jassen. Ik kocht vorig jaar een winterjas met 2 paar zakken: de gewone en ook iets hogere, kei makkelijk voor je handen. Zalig!
Nog zakken-fans?
Ohja, ik houd Oh Comely in het oog, wie weet vallen de veranderingen wel mee?

Op de Tor, favoriete plaats ooit.

Gisteren zag ik Fleur Pierets in DWDD (ik kijk uitgesteld) en wow, ik was giga hard onder de indruk. Toevallig hoorde ik haar net nog bij de Madammen op Radio2 en daar maakte ze zo mogelijk nog meer indruk. Haar boek ga ik zeker kopen. Ze is onwaarschijnlijk krachtig en indrukwekkend moedig. Ik wens haar alle goeds en geluk.

Ondertussen ben ik ook al in het boek van Eva begonnen en wow, dat sluit ook weer ferm aan bij mijn pad en worstelingen...

Ook wow maar iets minder positief (het boek wel, wat je er uit leert niet) is het nieuwe boek van Dave Goulson. Het kan zijn dat je na het lezen nooit meer slaapt maar het geeft je wel informatie en goesting om zelf aan de slag te gaan.

In DWDD zag ik ook mijn favoriete Connie, over De Testamenten vertellen. Een boek dat ik ook dringend wil kopen en lezen (en ja, het is zo ver: mijn boekenbonnen zijn niet meer toereikend ;)) En ik heb nog een ferme leesachterstand maar toch... Ik las het eerste deel (Karel zag de serie) en dat greep me ferm aan, vooral door de gelijkenissen met onze huidige wereld :(

Nog in DWDD zag ik voor het eerst iets van Lizzo. Ik vond haar geweldig, net als de dames aan tafel. Meer body positivity is echt wel iets dat de wereld kan gebruiken. En ik ook. Ok, ik ben klein en fijn maar ik heb best wel wat dingen waar ik me wat voor schaam en ik heb een lichaam dat elke dag pijn doet. Wat het ook niet echt makkelijk maakt om het graag te zien zoals het is. Niet voor niets is mijn woord (lees: thema) van het jaar: lichaam.

Ik kijk niet veel tv, deze week enkel DWDD, en soms is dat toch best veel: door alle inspiratie die ik er uit krijg, dingen die ik wil opzoeken en bekijken, boeken die ik op mijn lijstje van te lezen zet,...

Mijn hoofd tolt er een beetje van, door het hier allemaal kort en bondig te willen vertellen ;) Ik hoop dat jullie er ook een beetje positieve energie van krijgen!?
En laat maar weten wat jullie hart heeft doen zingen deze week!



''Succes is van jezelf houden, van wat je doet en van hoe je het doet.''
-Maya Angelou-


Nog een fijne opwijkende donderdag!
Liefs Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor Echte Els bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

5 opmerkingen:

  1. Heerlijk he, zoveel inspiratie. Ik herken het, hoor! Blad ziet er prachtig uit, dank voor de tip. Benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een inspiratie, de energie komt je tegemoet en al die leestips ga ik eens beter bekijken. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ja hier ook een absolute zakkenfan, grappig Els dat jij dat ook bent...
    Hier ook een enorme leesachterstand
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind zakken ook erg handig, maar heb ze eigenlijk nooit. Ze zitten niet op mijn jersey rokken helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fleur Pierets zag ik ook, heel indrukwekkend. Connie, ja Connie, een overlever.
    Zakken in tassen vind ik fijn en dan vooral met een ritsje.
    Wanneer je dwdd bijhoud dan komt er al heel veel informatie op je af, fijn programma.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!