donderdag 5 september 2019

Woman up!

Boeken kopen

Ondertussen ben ik alweer 2 dagen aan het werk en de vakantie is al een beetje vergeten ;) Om mijzelf te 'troosten' kocht ik 2 boeken: De derde persoon en Woman up. Het eerste, daar had ik het eergisteren al over. Een boek dat zo hard bij mij past, op dit moment en ook wel altijd. Over jezelf willen zijn, niet goed weten wat en hoe, eenzaam zijn, er niet bij horen, een pad zoeken, therapie,...
Thema's die ik iets meer terug lees in Young adult boeken. Vandaar mijn liefde voor dat soort boeken. Het gaat om thema's die blijven, ook al ben je 'ouder en wijzer', denk ik. Bij mij toch, bij jou ook? Of ben ik de enige die niet opgroeit op dat vlak ;) Het zijn ook thema's die ik minder vaak in 'volwassen boeken' tegenkom en dat vind ik wel jammer.

Hoewel, er zijn meer en meer uitzonderingen. Vooral in memoires (van vrouwen) en zelfhulpboeken, niet het soort boeken dat je zegt hoe het moet maar wel hoe de schrijfster zelf heeft geworsteld. Zoals de boeken van Eva. Ik las haar eerste boeken pas lang na het verschijnen, ik zag ze in de bib. Haar op één na laatste kocht ik direct na verschijnen en haar laatste (Woman up) kocht ik dus gisteren ook. (Het was gesigneerd, wat wel tof is want ze komt zaterdag signeren maar dan ben ik aan het werk.) Eva is eerlijk, moedig, wijs en openhartig. Ze valt en staat weer op en deelt dat met ons. Ze laat je voelen niet alleen te staan en dat alleen al is magisch.




Ik kocht deze boeken trouwens van boekenbonnen die ik nog liggen had; voor elk geschenk dat ik krijg vraag ik boekenbonnen, die ik dan laat liggen tot er een boek verschijnt dat ik écht wil hebben (gebeurt vaak) en dan kan ik het zonder schuldgevoel kopen. Noem het een opwijking ;)

Na mijn blog van vorige week bedacht ik nog dit: ik zou nooit zo veel kunnen lezen, schrijven en recenseren als ik kinderen zou hebben. Ik ben dan wel geen Connie of Hanna die haar leven aan haar schrijverschap 'geeft' maar ik ben wel even bezeten van boeken. Ook dat is een deel van mijn pad.

Een stukje van mijn pad is zelfs te koop, hier. Letters die rechtstreeks uit mijn ziel zijn gevloeid.


''Ik kom zelden terecht waar ik naar toe wilde, maar ik eindig bijna altijd waar ik zijn moet.''
-Douglas Adams-

Boekentips zijn altijd welkom. Levens-tips trouwens ook :)
Nog een fijne dag,
Els


Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

5 opmerkingen:

  1. Ja, Young Adult boeken zijn fantastisch! Ik lees ze ook graag en ben beslist niet meer zo jong... :-D
    En heel slim om altijd boekenbonnen te vragen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor die van De derde persoon lijkt mij wel wat. Die ga ik reserveren in de bieb!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt precies omschreven waarom ik jeugdboeken zo graag lees, dank je wel Els!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!