donderdag 16 januari 2020

Ik hou van meisjes

Jongens en meningen.

Soms denk ik wel eens dat als ik 25 jaar geleden had geweten dat biseksualiteit bestond ik nu actief bi was geweest. Want ik hou van meisjes en Madammen. Er zijn zo veel geweldige vrouwen waar ik hier graag en vaak een lans voor breek. Zoals de meisjes van Damn Honey. Hun boeken én podcast zijn geweldig: ze zetten je aan het denken, verruimen je blik én doen je lachen. Dat doen ze niet alleen; in hun podcast komen telkens andere gasten 'op bezoek'.

De laatste aflevering die ik luisterde had Lize en Tim als gasten. Boeiend! Lize haar docu is trouwens super geweldig: taboedoorbrekend, moedig, eerlijk, herkenbaar. Dank u Lize. Maar ook Tim was boeiend. Dus ja, ik hou ook van jongens ;) Ik hoor wel het één en ander in DWDD over Tim dus ik weet ongeveer wel wat hij doet maar toen zijn verwezenlijkingen uit 2019 nog eens werden opgesomd was ik ferm onder de indruk. En wil ik dank u Tim zeggen.
Mensen vol opwijkingen die me aan het denken zetten en die de wereld mooier maken, daar hou ik van.

Peter Brown is ook zo iemand. Wat hij met De wilde robot doet is prachtig. Hij schreef niet alleen de nieuwe Lampje, hij tekent ook nog eens geweldig. Met zijn boek laat hij ons nadenken over onze relatie met de wereld, met de natuur, met de dieren die ons omringen en met mensen die anders zijn dan wij. Het gaat over vriendschap en liefde, over samenwerken, over milieuproblemen en oorlog. Over dood, verlies, afscheid. Maar ook over groeien, ontdekken, houden van. Daarnaast is het ook nog eens spannend, vol avontuur en humor. Aanrader voor jong en oud. 

Ik hou dus van mensen. En dieren.
En Kate Tempest op repeat, dat ook.
Oh ja, nog een aanrader: Het lijfboek voor powergirls! (Ook aangeraden door Tim! En in dit boek wordt dan weer het boek van Damn Honey aangeraden. De wereld van opwijkenden is klein ;))

En Engeland, daar hou ik ook van, en de zee, en water en vuurtorens en...

En jij, waar hou jij van?


''Elk lichtje, hoe klein ook, is een daad tegen duisternis.''
-Hans Silvis-

Nog een fijne opwijkende donderdag.
Liefs Els

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   

5 opmerkingen:

  1. Ja, Els de wereld beweegt. Er komt momenteel heel veel op ons af, soms fijne dingen en soms dingen die je angstig maken maar er zit in heel veel, beweging en dat is goed.
    Er gebeurd wat en we hopen dat het voor veel dingen nog niet te laat is. Hoopvol, ook een mooi woord.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, heel mooi. En beweging klinkt inderdaad goed. Merci.

      Verwijderen
  2. Wat heb je toch vaak fijne boekentips. De wilde robot lijkt me geweldig. Ik mag van mezelf geen prentenboeken meer kopen maar hee, misschien is mijn nieuwe opleiding wel een goed excuus ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En het is meer letter dan prent dus misschien mag dat wel ;)?

      Verwijderen
  3. Ik hou van samen. Voor elkaar en met elkaar. Innerlijk mooie mensen zonder afgunst en met liefde voor alles wat groeit en bloeit. Jammer dat ik niet van lezen hou maar wel van luisteren en van Tim 😁

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!