dinsdag 21 januari 2020

Lente

Ik tel al af

Als je echt een toffe lente wil moet je nu al beginnen. Met studeren ;)

Nieuwe plantengids en Snor Herbarium.

Grapje hoor. Maar je kan wel al investeren. In een herbarium en een plantengids. Zodra de eerste bloemen verschijnen pluk je ze (eentje, nooit als er maar 1 staat en niet de wortel losrukken), je zoekt ze op in je plantengids en je droogt ze om ze later in je herbarium te kleven. Zo leer je al spelenderwijs veel bloemen kennen, wat maakt dat je volgende wandelingen nog boeiender zullen zijn.

Daar hou ik me aan vast, aan het uitkijken naar de lente. Want voor mij heeft de winter al lang genoeg geduurd :)

Ook tof, om spelenderwijs bij te leren is Dier & Sporen.


''Probeer niet de natuur te corrigeren. Bestudeer haar met liefde en je zult de duizend harmonieën begrijpen die uit haar contrasten voortkomen.''
-Filippo Palizzi -

Maak er een fijne Dankbare Dinsdag van,
liefs Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   

11 opmerkingen:

  1. Verlangen naar de lente he. Ik zit bij elk zonnestraaltje met mijn snoet richting zon. Lijkt me wel heel tof inderdaad als je de bloemen steeds meer herkent!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O Els, wat jammer dat je de winter al beu bent want hij is pas begonnen en een èchte winter is het nog niet eens geweest. Er zou dan zóveel te genieten, sneeuwpoppen maken, schaatsen, mooie besneeuwde bomen en struiken, lopen door de krakende sneeuw. Maar zonder het èchte winterweer is het ook mooi, velden vol ganzen die aan het eten zijn, vogels in je tuin die zich te goed doen aan vetbollen, zaden en pinda's. Struiken met mooie rode bessen, boompjes vol met oranje appeltjes. Lekker fietstochtjes in de mist of wanneer het vriest, bij een strak blauwe hemel en een zonnetje erbij. En dan bij thuiskomst een warm bad en daarna hete chocolademelk met een dot slagroom. Genieten toch ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja maar daar noem je dan ook een droom winter 😘

      Verwijderen
    2. Die wel zalig klinkt, daar heb ik dus al zin in :) Merci voor de pep!

      Verwijderen
  3. Op basis van de vrolijke cover zou ik ze zo al kopen : ) Het is fijn vermaak en niet duur!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Elke dag komt ie een stukje dichterbij maar ik snap dat de boekjes het verlangen aanwakkeren 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kocht vandaag voor 't eerst van dit jaar narcissen :-) Een beetje lente!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb de vintage versies van de gidsen en de bloemenpers! De winter moet nog komen (ben ik bang), want hoe ouder ik word des te meer last ik heb van kou. Fijn dat de dagen lengen!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!