donderdag 2 juli 2020

Dingen die niet zo fijn zijn

Het is wat het is.

De meeste wonden van mijn val zijn best goed geheeld. Mijn elleboog en schouder waren het ergste. Maar ook dat begon goed te komen. Ik moest er nog wel een verband opdoen (ik, lees: Karel) maar het was dicht. Tot er dit weekend weer wat bloed uit mijn schouder kwam. En gisteren ook vocht. Terug naar mijn huisarts: er zit nog vuil onder (dankzij de slechte dokter van wacht die het niet uitgespoeld heeft) en dat zoekt nu een weg. Het is ontstoken dus er moet een antibiotica-zalf op. Als het niet snel betert moet ik ook antibiotica nemen. Naast alle pijn en last betekent dat ook: zondag niet zwemmen. Ik tel al weken af naar de heropening van het zwembad en nu mag ik niet eens gaan! Je begrijpt dat ik op mijn fiets naar huis heb gevloekt en een beetje gehuild.

Toen Karel thuiskwam kwam onze kater Sieriel ook thuis, met een ontstoken oog. Gelukkig mochten we nog snel bij de dierenarts komen.
Karel moet nu komende weken 2 patiënten behandelen met zalf ;)
Wat een ellende. Pfff...


Vandaag ben ik vrij, ik zette Nahko op en maakte een collage.
Niet om iets moois te maken, wel om mijn hoofd leeg te maken.
Dat lukte, een beetje.

Ik las Krabben uit. Echt een ferme aanrader, soms ook confronterend. En hoewel ze gelijk hebben met hun terechte kritiek op DWDD (te weinig vrouwen aan tafel) wil ik wel blijven toepassen wat zij daar deden: positieve dingen delen.
Bij Matthijs werd er wel eens gezegd dat hij elk boek goed vond en dat dat niet kan. Hetzelfde kan je zeggen van mij. En ik kan je zeggen: dat kan wél.
Je moet én goed kiezen én alleen die boeken die je echt goed vindt aanprijzen. Over de rest zwijg je. Zeker online.

Dat is een goede les uit Krabben: val andere vrouwen niet aan, zeker niet in het openbaar. Ze krijgen het sowieso al zwaar genoeg te verduren. Door mannen én vrouwen. Terwijl mannen amper worden aangevallen door vrouwen en dus enkel kritiek van andere mannen moeten vrezen.

Nog een geweldig boek is: Climax Club. Een doe boek dat focust op allerlei leuke dingen die geen penetratie zijn. Omdat dat bij een grote meerderheid van de mensen niet tot een orgasme leidt. In tegenstelling tot wat films en andere media ons willen doen geloven... Echt boeiend.


''Laat je innerlijke stem nooit overschreeuwen door het lawaai van de meningen van anderen.''
-Steve Jobs-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
en geniet,
Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   




8 opmerkingen:

  1. Oei dat is pech met de schouder. Maar Karel zal de twee patiënten vast goed verzorgen. Hopelijk mag je snel naar het zwembad. Ik duim.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hè bah, wat vervelend voor je, sterkte maar weer.
    Je collage vind ik goed weergeven wat er in een hoofd aan drukte kan heersen.
    Fijn dat het maken ervan, je iets heeft geholpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje... hopelijk betert het snel en hoef je niet aan de pillen!
    Beterschap allebei!🌸

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Och, wat vervelend en rottig en naar! Beterschap, Els!
    En blijf lekker lezen en schrijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat vervelend dat die schouder zo ontstoken is. Hopelijk heelt het snel en kun je eindelijk gaan zwemmen. Ik vind je collage goed geworden. Lekker even de stress van ja af scheuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Flink balen Els, ik duim dat het vanaf nu de goede kant op gaat!
    Een mooi artikel voor je om te lezen: https://www.groene.nl/artikel/altijd-positief over de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Amanda Palmer zit daar in lockdown en die heeft het vaak ook lovend over haar!

      Verwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!