donderdag 23 juli 2020

Tranen, bang zijn, alles loslaten, vakantiegevoel...

#opwijkendedonderdag

Het is nu echt: wij gaan dit jaar niet op vakantie. We hebben het (gelukkig) kunnen verzetten naar volgend jaar. We zijn ons geld niet kwijt en dat is goed. Maar wat we wel kwijt zijn is iets om naar uit te kijken, om energie uit te halen, om tot rust te komen. Ik heb tranen met tuiten gehuild. Ik huil trouwens al een week of twee elke dag wel een paar keer. Mijn wonden die maar niet genezen (schaafwonden die in feite brandwonden zijn, dat kan lang duren blijkbaar), twee zieke poezen die maar niet genezen (ooginfecties duren lang, dat is normaal, maar toch), de stijgende slechte cijfers (vooral in Antwerpen waar ik, zonder plexi, bij een bakker werk) en het vooruitzicht op geen Engeland-vakantie,...

Maar, er is ook goed nieuws. Want, hoewel er geen echt Kunstenfestival is in Watou (ook om gehuild), is er wel een bundel. Die ik al had gekocht in De Groene Waterman. En, er is een fietsroute van 34 km, met over het traject verspreid 15 gedichten. En die route reden we dinsdag. Zo hard de moeite! Zeker een aanrader!


Het is er open en ruim. Met weidse vergezichten. Poëzie op zich. Het is ook tof om op zoek te gaan naar de Watou-palen die een gedicht flankeren. De meeste zijn gewoon zo te lezen maar sommige gedichten kan je ook beluisteren. Mét elleboog aan te tikken, je loopt dus geen enkel risico.
Een vakantie-gevoel in eigen land.
Super fijn hé!

Daarna waren we van plan om een ijsje te eten op één van de terrassen aan de kerk van Watou, wegens de drukte hebben we dat niet gedaan. Maar hé, een Cornetto aan een tankstation, dat is ook vakantie-gevoel :)

Waar je wél aan moet denken: neem eten en drinken mee, je kan onderweg niet naar een toilet én het gaat wat op en af. Maar het is zo hard genieten van kunst én natuur dat je die minpuntjes er bij neemt.

Om toch een beetje Engeland te hebben lees ik momenteel: Een ander leven.

En zo komt alles, op de één of andere manier wel weer wat goed.


''Laat komen wat komt. Laat gaan wat gaat. En ervaar wat overblijft.''
-Ramana Maharshi-

Zorg goed voor jezelf,
Els

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

5 opmerkingen:

  1. Wat goed dat je toch zoveel positieve dingen noemt en daar zo van geniet!
    Ik hoop toch echt dat je wonden binnenkort echt beter worden, ga er anders nogmaals mee naar een arts!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een fietsroute met gedichten onderweg dat is altijd geweldig. Geniet ervan, heerlijk in de buitenlucht is niet verkeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Els, ik herken het. Het is ploeteren. Blijf zoeken met je lantaarntje naar de dingen die je energie geven, zoals je al zo mooi doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jij bent in ieder geval keigoed om lichtpunten te zien, voelen en ervaren. Maar een mens kan niet altijd positief zijn, het leven werkt niet altijd mee. Ik hoop dat jij je er met Karel met genoeg glimlachen doorheen kunt slaan en daar heb ik alle vertrouwen in XxX

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie oplossing voor het kunstenfestival in Watou. Zalf voor de ogen, een pleister voor de ziel. Fijn dat het je troost weet te brengen in een zware periode. Beterschap voor jullie allen. Geniet van het reisverhaal van Vita en Harold en fantaseer over (of plan) dezelfde reis. Xx

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!