donderdag 4 februari 2021

Tournée Minérale

Wij doen weer mee!

Wij doen weer mee met Tournée Minérale! Jullie toch ook?

Voor de 5de keer op rij drinken wij in februari geen alcohol. 
 
-Is dat tof? Ja! Want het geeft je iets om trots op te zijn; je draagt extra zorg voor je lichaam.
-Is dat niet lastig? Ja, soms wel. Maar net dat maakt dat je het zeker moet doen.
-Voel je er veel van? Niet echt, daarvoor drinken we niet genoeg tijdens het jaar denk ik. We deden wel ons best en dronken het laatste weekend van januari elke dag een aperitiefje. Bewust. Om het contrast te markeren en om 'afscheid' te nemen ;)
-Maar het is als zo lastig met Corona. Ja, dat weet ik. Maar net nu is goed voor je lichaam zorgen extra belangrijk.
-Het is het enige wat we nu nog wel mogen. Er mag veel niet, maar er kan nog veel wél. Wees eens creatief, ga buiten je vaste denkkader. 
-Maar ik wil mijzelf nog kunnen belonen met iets lekkers. Chocolade is ook lekker, of een warme thermos thee tijdens een koude ochtendwandeling, of zelfgebakken cake bij het lezen van de krant of versgebakken brood met pindakaas en banaan of...
-Wat drink je dan wel als je wil aperitieven? Er is zo veel. De supermarkten hebben een groot aanbod non-alcoholische 'alcohol', er zijn ook veel lekkere limonades en sappen én overal een scheut grenadine in is super feestelijk.
-Ik heb het nodig. Ja, ik ook. Soms. Dat denk ik dan toch. Maar net dat toont aan dat je je heil beter ergens anders zoekt. In een knuffel met je kat, een boswandeling, een goed warm bad, een sessie bij je therapeut.

Kreeg ik bovenstaande vragen en opmerkingen in het verleden toegeworpen? Ja, soms. Zijn het dingen die in mijn eigen hoofd een rol spelen/speelden? Ja, soms. En net daarom doen wij mee.

Noem het een opwijking ;)



Momenteel ben ik bezig in Onze kinderen, mooi boek!
Ik kocht ook net Tracks op dvd. Zag hem nu voor de tweede keer. Ik las ook al het boek. En het blijft super indrukwekkend! (Trouwens: zo goedkoop, tof hé! Ben ik de enige die nog dvd's en cd's koopt vraag ik mij soms af?)
 
''Je kunt om mensen geven, ze vergeven en al het goede wensen, maar toch zonder ze doorgaan.''
-Mandy Hall- 

Nog een fijne opwijkende donderdag!
Liefs Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

3 opmerkingen:

  1. 2 mooie tips. Dankjewel. En tournée minérale? Daar zijn we de 2de keer niet meer mee gestopt. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ook nog kan is echte post sturen/ontvangen, dank dank Els !

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!