donderdag 16 december 2021

Lijstjestijd

Oplijsten = een opwijking

Lijstjes maken, ik doe het graag. En vaak. Noem het een opwijking ;)
Elk jaar lijst ik een aantal dingen op die ik deel met jullie. Dit jaar begin ik met "mensen". Mensen tussen aanhalingstekens. Omdat ik niet binair wil denken en dus niet zoals vroeger mijn favoriete vrouwen oplijst én omdat er ook niet-menselijken op staan...
 

 
 
In willekeurige volgorde:
 
*Marie-Lotte en Nydia van Damn Honey omdat hun podcast me gezelschap hield tijdens het bakken van brood, koekjes en taarten. Omdat ze me veel bijleerden, lieten lachen, en voelden als vriendinnen. En omdat hun naaktkalender me elke dag gezelschap hield op toilet.
*Vera en Annefleur van de Lesbische Liga die me ook gezelschap hielden in mijn hete keuken ;) En die me ook ferm deden lachen en ook een beetje als vriendinnen zijn gaan voelen...
*Ellen, Joost en Charlotte van BoekenFM, die me nog meer van boeken leerden houden en met wie ik het ook geregeld ferm oneens ben. En dan sta ik daar met deeghanden tegen mijn computer te brullen ;)
*Ruth en Wilfried die met Brommer op zee wél een goed boekenprogramma wisten te maken. Hoewel Canvas dat nog niet door heeft... Die vaak de boeken aanprijzen die ik ook aanprijs maar die me toch nog vaak snel naar de winkel lieten hollen voor een boek dat ik nog niet had!
*Frida Kahlo voor de inspiratie, de goesting en het voedsel voor mijn ogen en ziel. En wat een tentoonstelling
*Amanda Palmer voor haar moedige voorbeeld, de hartverwarmende posts op Instagram, haar ontroerende video's en haar als een warm bad voelende Patreon community. Ik ben een trots lid!
*Adriene en Benjy die Karel en mij elke maandagavond zo fijn gezelschap houden op onze yogamat. 
*Take your power back, de cd die me door half 2020 en heel 2021 heeft gesleept. 
*Alle vogels in onze tuin: aangenaam gezelschap, prettig vermaak en deudgdoende geschenkjes. Het roodborstje, de lijster, de merel, de vele mussen, de paar koolmezen, de enkele pimpelmezen, en ja, ook de kauw, de houtduiven en de tortelduiven. Maar van mijn groenten blijven aub ;)
*Karel, zoals altijd. Maar in dit jaar van bijna altijd alleen maar met 2 nog meer. Zeker omdat ik vaak aan het flippen, huilen of bibberen was :)
*Al mijn volgers (of jullie nu reageren of niet) hier en op Instagram: jullie fijne reacties doen telkens deugd, maar ook het er gewoon zijn is hartverwarmend. Op lastige dagen zoek ik toch naar dingen die fijn zijn; als het voor mijzelf even niet meer lukt dan moet ik toch voor jullie nog op pad. Jullie houden me recht, merci!

Wie of wat hield jou recht in 2021?
 
Binnenkort volgen nog een lijstje met boeken én eentje met films/series.
 
Momenteel ben ik bezig in: Vrouw doet dit, dat- Giga aanrader!
 
 
 
 
'Het moment!' Als je het voorbij laat gaan, is het voor altijd verdwenen! 
-Helen Macdonald-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   


 

1 opmerking:

  1. Wat een interessante lijstjes. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niemand ken. Behalve Frida. Daar wil ik heel graag heen, maar hier zijn de musea weer gesloten, dus of dat nog gaat lukken?

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!