donderdag 10 maart 2022

Baarmoeder

Ik ben er nog!

Joepie, ik ben er vanaf! Het zit er op. Alles is goed verlopen. Jammer genoeg moet ik nog een week wachten op de testresultaten. Dus weet ik in feite nog niet veel. Ik ben ook super moe, heb hoofdpijn en een hoest. Allemaal te wijten aan de volledige narcose, denk ik. Een weekje thuis, niet in bad en geen tampons enzo. Dan bellen voor mijn uitslag, na 6 weken op controle en daarna (hopelijk) een klein feestje.
 
Ik ben bang geweest, ben het nog. Maar de ingreep (hysteroscopie en curettage) viel mee, de pijn valt ook mee, zelfs het bloeden valt nu ook mee. Iets aan je baarmoeder hebben blijft toch nog een beetje taboe. De bakkers op mijn werk vielen volledig stil toen ik het vertelde, wat ook wel grappig was. Maar zelfs vrouwen reageren er soms raar op. Terwijl het toch ook maar een orgaan is hé. Een indrukwekkend orgaan zelfs. Binnenkort verschijnt er een boek over dat ik natuurlijk al besteld heb:)
Baarmoeder, baarmoeder, baarmoeder. Noem het een opwijking dat ik dit uit de taboesfeer wil halen!
 
Noem het toeval of voorzienigheid maar ik zag net voor mijn ingreep deze film een tweede keer: 20th Century Women en ik las Tekenen van het universum. Beide zijn geweldig, aanraders. En in beide gaat het ook over baarmoeder (halskanker). 
 
Ondertussen ben ik weeral toe aan aan dutje :) 
Ik heb goed gezelschap:
 

 
Slaapwel  ;)
 
How we spend our days is, of course, how we spend our lives.
-Annie Dillard-
 
Liefs,
Els
 
Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!    
 

9 opmerkingen:

  1. Beterschap, lieve Els!
    En ja, van narcose heb je een tijdje last van je keel, dat klopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik duim voor je Els !
    Ik duim voor je kleine feestje over zes weken !
    Van ❤️❤️ beterschap !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sterkte meiske! Wat er ook op je pad komt; je kunt het aan. Je bent sterker dan je denkt. X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bizar toch dat dit nog een taboe blijkt te zijn! Ik hoop dat je je snel weer beter voelt, en de testuitslagen goed zijn. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat het meeviel, nu op naar een goede uitslag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn dat alles je meeviel. Hou je taai lieve Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is nog een grote taboe naar mijn mening. Fijn dat het achter de rug is, nu hopen dat het goed blijft gaan, sterkte!
    Op mijn werk alleen maar mannen maar er zijn er een paar bij waarmee je dat wel kunt bespreken. Vrouwen doen idd soms nog moeilijker. Mijn uitstrijkje was nog steeds PAP1, dus goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo blij voor je! Hoop dat je hier nog even komt kijken want ik kan niet reageren op jouw blog :(

      Verwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!