donderdag 31 maart 2022

Zelfhulp

Baadt het niet dan schaadt het niet.

Ik heb het een beetje lastig. De angst en zorgen ivm mijn ingreep hebben me meer energie gekost dan ik dacht. Het feit dat ik nog steeds in afwacht-modus sta helpt daar niet bij natuurlijk. 
 
Ondertussen stijgen de besmettingscijfers en hebben wij meer en meer mensen in onze nabije omgeving die positief testen. Meer dan ooit tevoren lijkt me. Daarnaast nemen het aantal uitnodigingen ook toe. Maar ik ben daar nog niet klaar voor. Moesten de cijfers goed zijn dan zou die info me wat kunnen helpen, denk ik. Maar ze zijn niet goed. Het 'Rijk der Vrijheid', ik voel het nog niet. Jullie wel al? Mijn ptss zal hierbij natuurlijk geen goede hulp zijn. 
Het is weer balanceren en ik weet niet welke kant 'de goede' kant is.
 
Wat me dan helpt is dit:
 

 
Zelf een thee-mengeling maken of een kalm-oxymel. Allemaal uit dit boek. Baadt het niet dan schaadt het niet. Het is zoals met tarot kaarten. Het werkt sowieso omdat je er positieve aandacht aan schenkt. Dat is geloven zeker? Noem het een opwijking.
 
Heb jij ook zo van die dingetjes om jezelf te helpen?
Lezen helpt natuurlijk ook! Ik heb net Ketting van ijzer uit en het is geweldig!!!! 
 
You can' use up creativity. The more you use, the more you have.
-Maya Angelou-
 
Liefs en hou je warm,
Els
 
Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!      

4 opmerkingen:

  1. Heel goed dat je je eigen keuzes maakt!
    Als het niet goed voelt, dan moet je het gewoon niet doen. Jouw eigen tempo is prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het soms ook wel erg snel gaan en maak bewust keuzes van waar ik wel of niet heen ga. We moeten zeker goed voor onszelf zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zijn het niet meer gewend, dat speelt een rol, maar zeker is dat de besmettingen oplopen. In het gezin van onze dochter was de afgelopen weken iedereen positief getest. Wij bleven dus goed uit de buurt !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat doe je goed! Voor jezelf zorgen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!