donderdag 5 mei 2022

Kleine dingen

Groene blaadjes, zonsondergang en baas in eigen buik.

Ik heb een tuintje, al is dat niet helemaal waar. Wij hebben een koer en daarop staan enorm veel potten met kruiden, bloemen, planten en blaadjes... Tussen die potten door is er nog plaats voor een stoel voor ons beide, de poezen hebben loop- en rustplekken, de vogels hebben 3 eetplekken. 
 
Qua groenten kweken is het natuurlijk geen oase bij ons. Ik heb 5 suikerbonenplantjes (ik had er 7, dank u duiven...), ik kweek ondertussen binnen wat tomaten en paprika's, die na de ijsheiligen ook buiten mogen. Wat ik wel altijd heb is potten met blaadjes: snijsla, boerenkool, snijbiet, spinazie,... Dat groeit de ene keer beter dan de andere, soms schiet het in het zaad en heb ik maanden later weer nieuwe plantjes. Niets leuker dan met mijn vergietje en schaar buiten lopen en hier en daar een blaadje knippen. Noem het een opwijking :)
 

 

Laatst las ik in onze krant dat Mme Zsazsa dat ook doet. Ik ben dus in goed gezelschap! Doe jij het ook? 
 
Gisteren was Karel een avond weg, voor zijn werk. Ik las extra veel en keek daarna nog eens naar Before sunset. Wat een film hé, ik genoot weer van elke minuut. Ken jij hem? Ken je de trilogie? Ferme aanrader! Om de 9 jaar verscheen er een nieuw deel, je ziet de acteurs ouder worden en je ziet telkens een nieuwe fase in de liefde tussen Celine en Jesse. Normaal gezien zou er al een 4de deel moeten zijn maar het blijft zo wat vaag of er ooit nog een nieuwe film komt. Ik duim er hard voor!
 
Ik las de nieuwste Lotta, van Marloes de Vries en begon in de klepper van Loes Faber. Ferme aanraders beide!
 
Met het immens slechte nieuws uit Amerika lijken we weer 100 jaar terug te gaan in de tijd. Triest en boosmakend. Elke vrouw zou het recht moeten hebben om over haar eigen lichaam te beslissen. Wie graag een geweldig boek leest over abortus: lees Het voorval. De verfilming moet ook heel goed zijn!
 
Wat geweldig dat niemand ook maar één moment hoeft te wachten met het verbeteren van de wereld. 
-Anne Frank-
 
Lees ze,
liefs Els
 
 
Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!    

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk om uit je eigen tuin groente te kunnen pakken. Dat hoop ik ooit op ons balkon te gaan doen. In Amerika is het echt vreselijk slecht voor vrouwen. Ik ben blij dat het hier beter geregeld is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige zin van Anne Frank !

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!