donderdag 14 juli 2022

dE LeeSclub las:

Ik zal je nooit meer.

Goedemorgen LeeSclubbers! Thee en koekjes klaar? In dit geval misschien ijsthee ;) 
Daar gaan we! We lazen het prachtige Ik zal je nooit meer van de geweldige Tatjana Almuli. Ons volgende boek wordt een graphic novel! Ideaal vakantie-leesvoer. Ik las er zo veel indrukwekkend goede de laatste tijd maar het is me gelukt er eentje uit te kiezen. Met name: Zwanendrifters! Dat bespreken we hier samen op donderdag 25 augustus. Dan zit de zomer er alweer bijna op en mijn maand vakantie tegen dan ook bijna... Het ideale moment om samen te lezen. 
 

 
 
Maar eerst Ik zal je nooit meer! Waren jullie ook zo onder de indruk van Almuli haar moed, kracht en schrijfpen? Een indrukwekkende vrouw hé!
Mijn recensie:
 
 

Sinds Knap voor een dik meisje ben ik fan van Almuli. Ik ben fan van haar schrijven, haar foto’s (de naaktkalender van Damn Honey!) én haar Instagramaccount (ik wil ook gaan wildzwemmen!).

 

Tatjana lijkt me op al die plaatsen te zijn wie ze is: zonder filter, kwetsbaar én sterk, moedig en bang, uitbundig én triest. Ik vind haar een prachtvrouw. In Ik zal je nooit meer speelde ze het weer klaar om me gigantisch te ontroeren, me pijn in mijn buik te bezorgen en me bovenal een half boek te laten onderlijnen. Wederom schreef ze over een onderwerp waar ik niets mee heb (mijn moeder leeft nog, die van haar stierf toen ze 16 was) maar waar ik zo veel in herkende.

 

Zonder ooit sentimenteel te worden schrijft ze heel open en eerlijk over haar gevoelens van rouw, verdriet, boosheid, angst, twijfel en verwarring. Over haar uitgestelde rouw, het intergenerationele trauma, de zoektocht naar haar veel te vroeg overleden moeder schrijft ze immens rauw en meeslepend. Soms moest ik het boek even wegleggen, omdat de brok in mijn keel of de bal in mijn buik te hoog kwam te zitten. En toch las ik dit boek heel graag. Het raakte me diep en zindert nog na in mijn hoofd én lichaam.

 

Ik wens Tatjana een rustig, vredevol leven toe. En toch, sorry, hoop ik dat ze nog een beetje blijft worstelen. Ik zou haar wijsheid en sprankeling op papier niet kunnen missen!

 


 
 
Bedankt voor het meelezen, laat hieronder gerust weten wat jullie er van vonden. Ik ben benieuwd! 
 
Ohja, er is een nieuw boekenplatform: The Storygraph.  Ik zit er nog maar 1 dag op en moet alles nog een beetje leren kennen. Zit jij er al op? Tips? Vrienden worden (ik ben daar Els04)?
Als het iets met boeken is wil ik er bij zijn hé :) Noem het een opwijking ;) 

Momenteel ben ik bezig in De buitenkant!
 
The power of finding beaty in the humblest things makes home happy and life lovely. 
-Louisa May Alcott-
 
Lees ze,
Els
 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!    
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!