donderdag 31 augustus 2023

Passie en Woolf.

Ik hou van passionele mensen!

Ik kan helemaal opgaan in mensen die in iets opgaan. Klinkt raar maar het is een zalige opwijking. Nikki die passioneel vertelt over de zee (lees zeker haar Diepdiepblauw), mijn tante die stralend uitlegt hoe ze haar keramiekwerken maakt, Bibi in Zomergasten. Ik hang aan hun lippen, voel liefde voor het leven en goesting om er in te duiken. 

Ik hou er van om informatie op te zoeken over de films die ik zag, de acteurs er in of ik volg verwijzingen naar andere schrijvers in boeken, luister liedjes op de radio die me naar een (voor mij) onbekende artiest leiden... Veel meer tijd zou handig zijn ;) Voor mij is dat ook het fijne aan vakantie: de tijd hebben om die dingen op te zoeken, uit te pluizen, me ergens in te verliezen. 

Dat kan natuurlijk ook gewoon doorheen het jaar. Je (ik) moet er gewoon tijd voor maken. Het lijkt soms nutteloos of tijdverspilling maar als het je hart doet zingen is het toch gewoon super belangrijk en heel nuttig!? 


Virginia Woolf haalde haar Shakespeare collectie uit elkaar, bond elk boek opnieuw in én voorzag het van een door haar geschreven en geschilderde kaft. Indrukwekkend! Links van het raam (het gordijn op de foto) staat haar bed. Ze hield haar schatten dicht bij haar, mooi hé!
 

Boeken zijn schatkisten.
-Els-
 

Duik ergens in, verlies jezelf, 
Els
 
 

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

 

2 opmerkingen:

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!