donderdag 16 november 2023

Schrijfmarathon

Amnesty International

Jaarlijks organiseert Amnesty een schrijfmarathon. Elk jaar denk ik: ik doe mee. Maar ik doe het dan toch niet. Hoewel ik als klein meisje best veel brieven voor hen heb geschreven. Ik was al heel jong opwijkend ;) Wat ze in mijn familie afwijkend noemden maar dat is weer een ander verhaal..
 
Ik aarzelde omdat je een gratis schrijfpakket kan aanvragen dat je kan delen met familie of vrienden die ook mee willen schrijven. Of je kan het alleen doen. Ik zou het alleen moeten doen en dan leek het me zo overdreven: een doos voor mij alleen. Maar f*ck it, dit jaar deed ik het toch, ik bestelde het pakket! De wereld staat in brand, elke dag meer en meer. Ik barst geregeld in tranen uit als ik het nieuws hoor. Dus ik ga schrijven en ik zal er bij zijn op de Klimaatmars 3/12 te Brussel. 
 
 

 
Mijn solidariteitskaartjes zijn al geschreven (en versierd, dat ook), de brieven aan machtshebbers schrijf ik tijdens de Kick-off op 2/12 te Antwerpen (na mijn werk ben ik er). Tot daar? Of tot in Brussel? De actie loopt trouwens wereldwijd dus je kan ook meedoen als je niet in België woont.
 
Zin in een beetje troost of afleiding? Momenteel lees ik: Oersoep. En wow, wat een boek! En onze kalender voor 2024 hebben we ook al: yes! We hebben die nu al een paar jaar en zijn echt fan: elke week een andere kat en quote: fijn.
 
 
“They'll tell you you're too loud, that you need to wait your turn and ask the right people for permission. Do it anyway.”
-Alexandria Ocasio Cortez
-


Lees ze, en blijf zacht,
Els
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!