donderdag 2 november 2023

Bang

Ik ben vaak bang.

 

Angst en bang zijn, dat is dagelijkse kost voor mij.
 
Angst is door mijn ptss gewoon onderdeel van mijn systeem. Het gaat wel een beetje op en af. ik probeer te veel prikkels (vooral de niet fijne) te vermijden maar dat kan natuurlijk niet altijd. Momenteel zit ik in een lastige fase: slecht slapen, maaglast, paniekaanvalletjes in bed, spierpijn. Maar ondertussen weet ik ook: dat gaat ooit wel weer (een beetje) voorbij. 

Veel natuur helpt dan. Maar daar is het vandaag geen goede dag voor ;)

 
Bang zijn is ook een beetje mijn ding. Door mijn aard en opvoeding denk ik. Maar door toch te doen waar ik bang voor ben (noem het een opwijking) krijg ik telkens een goed gevoel, groei ik.  
Dus bang zijn is goed. Gisteren, op Boektopia, sprak ik 3 keer iemand aan om mijzelf voor te stellen, iets wat ik eigenlijk niet durf. En telkens deed ik het toch: rood en bibberend, maar ik deed het. En daar voel ik me vandaag blij om. En een beetje trots, bijna ;)
 
Wandelen of fietsen zit er niet in vandaag. Ik blijf veilig binnen, met een boek: Monsters. Gisteren was het Linde's Uitleesdag; ik las Alleen en duizend mensen uit. Mooi!


“If you do not tell the truth about yourself you cannot tell it about other people.”
-Virginia Woolf- 
 
Lees ze,
Els
 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 
 



1 opmerking:

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!