donderdag 21 maart 2024

Verhalen

In beslag genomen.

Afgelopen dagen werd ik in beslag genomen door een aantal verhalen. Ik vind het fijn me te verdiepen in de vraag: wat zou ik doen? Noem het een opwijking.
 
Het begon met het boek One true loves. Daarin duikt een echtgenoot (dood gewaand) na jaren plots terug op. Spannend, ontroerend en meeslepend.
Daarna zag ik Good Luck to you, Leo Grande. Een film over een jonge mannelijke sekswerker en een oudere weduwe. Mooi, grappig, sexy en ontroerend!
Nu ben ik bezig in Never Never, het gaat over je geheugen verliezen. Ben nog maar halfweg maar boy wat is het spannend...
 
Ik kan me daar dan echt in verliezen, in het denken over, bespreken met,... Het is wel eens fijn om met een boek/film bezig te zijn in de plaats van met de ellende in de wereld.
 
Denk jij ook graag na over de dilemma's in boeken/films?
 
Ondertussen volg ik ook een verhaal iets dichterbij. Tijdens onze voorlaatste UK-vakantie kochten we in een kraampje aan een huis een vogelhuisje gemaakt van afvalhout. We hingen het op in onze boom en de laatste dagen komen daar geregeld 2 pimpelmezen een kijkje nemen! Ze stalen zelfs al wat van mijn mos om het mee in het huisje te nemen! Ik hou van mos, probeer het te kweken in een schaaltje, ben daar heel blij mee en iedereen moet er afblijven, al lijkt het nergens naar. Maar voor de pimpelmezen maak ik graag een uitzondering ;)
 

 
“People are like this too, you know,” he says eventually. “We break. We put ourselves back together. The cracks are the best part. You don’t have to hide them.”
-Coco Mellors-
 
Geniet van de lente in aantocht!
Els
 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 
 
 

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk, ik hoop dat de meesjes echt gaan nestelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezellig Els, als er pimpelmeesjes zouden komen broeden.
    Ben benieuwd !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, die vogeltjes, de mosdieven ;-) Dat doen ze bij mij ook. En dan niet van het mos op de tegels maar dat mooie mosje in een schaal met vetplantjes. Ach, dat moet dan maar zo zijn, hé! Op naar de lente met graag wat warmte van de zon!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!