donderdag 13 juni 2024

Afleiding

Mijn lichaam, onze aarde.

Kleine lichamelijke update: alles zit nog vast. Er waren kleine gedoetjes op het werk die er geen goed aan deden. Ontspannen, zelfs thuis, is moeilijk. Ik zit nu in een fase dat mijn grens door het minste overschreden wordt, mijn lichaam in paniekmodus schiet, en ik dus nog meer verkramp. Mijn ochtendritje op de fiets is normaal ontspannend maar sinds ik deze winter voor de zoveelste keer met de fiets viel heb ik wat schrik op de fiets. Die angst wil ik kwijt dus fiets ik zo vaak mogelijk en probeer door goed te ademen kalm te blijven. Normaal lukt dat wel maar deze dagen niet. Dus is zelfs fietsen extra stresseren. Zucht. 
 
Maar ik geeft niet op, af, of toe. Ik blijf fietsen, enkel zo kan de angst op de fiets afnemen.
Ik maakte vandaag al granola en macaroni voor een heel leger terwijl ik Damn, Honey en Help Hole luisterde. 

In mijn thee-pauze begon ik in Stoepplantjes. Ik kan nu al zeggen: koop dit boek! Zo cool! Ken jij Botanisch Stoepkrijten al? Dat wil ik ook gaan doen, noem het een opwijking. Hier kan je er over lezen als je het boek nog niet hebt en zelf al aan de slag wil gaan.

Wij laten al jaren een paar plantjes ("onkruid") tegen onze gevel staan, er komen telkens mooie bloemetjes aan. Straks ga ik dus weten hoe ze heten! En kan ik gaan stoepkrijten :)

Beter naar de wereld om ons heen kijken, Moeder Natuur beter leren kennen en waarderen en daarom haar ook meer gaan verdedigen, jezelf gelukkiger kijken,... Fijne voordelen, niet? 

In de buurt van mijn werk heb ik stiekem al wat bloemen gezaaid. De eerste keer dat ik dit deed is alweer een paar jaar geleden. Ondertussen groeit er al van alles dat ik er niet heb gezaaid maar het is wel veel groener dan ooit. En laatst fleurde iemand (ook stiekem) mijn tuintje extra op ;) Grappig hé!
 

 
 
Caries is blij met onze ontharde koer!
 
De huidige en komende regeringen gaan niet zo veel voor het klimaat doen vrees ik. Dus laten we zelf zo veel mogelijk doen. Alle kleine beetjes helpen.
 


Het belangrijkste thema van Midzomer is het vieren van de zonnekracht. Dat zie je terug in de grote vuren, het verwelkomen van de eerste zonnestralen op de dag, het afscheid nemen van de zonnekracht aan het einde van de dag en de blijdschap die gepaard gaat met het vieren van de langste dag van het jaar.
-Lunadea-
 
Liefs,
Els
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

 
 
                            

1 opmerking:

  1. Ik heb ook al een paar keer overwogen om dat botanisch stoepkrijten te doen. Ik kan alvast aan mijn voordeur beginnen ;).
    Ik wens je toe dat je gauw terug lekker in je vel zit!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!