donderdag 7 november 2019

De pil

Mijn eigen pure zelf

Trouwe lezeres weten al dat ik graag #opwijkingen deel. Een opwijking die veelal als afwijking voelt is gewoon mijzelf zijn, met alles er op en er aan, of er niet aan.
Gewoon veel vanalles, te weinig van vanalles anders,...

Sinds ik ben gestopt met de pil (al een jaar ondertussen: woehoe!) is dat nog erger gesteld ;) Nog meer mij. Dus ja, ook dagen dat ik wat meer bitsig sta. Maar ik vind dat eigenlijk niet erg. Ik kan dat soms wel gebruiken. Ik zeg dan meer waar het op staat en laat me minder doen. Lastig voor bijvoorbeeld collega's maar best gezond voor mijn ik. Zolang dat binnen bepaalde grenzen blijft vind ik dat dus best oké.

Ik kan me ook triester en neerslachtiger voelen, soms zelfs wanhopig, ik zie duizend beren op de weg,... En toch is dat niet erg, want het voelt als meer mij.
Elke maand blijft het wel een gok wanneer de eerste druppel bloed zal vloeien maar ook dat went. En een heel mooi pluspunt: voor het eerst in 25 jaar is mijn 'slechte cholesterol' niet te hoog! Ik had altijd waarden zoals: 220, 230, 240,...en nu heb ik 179 (je mag 190 hebben)! Super goed nieuws dus. Maar ook wel weer frappant. Niemand heeft me ooit verteld dat dit één van de bijwerkingen van de pil kon zijn...

Voor zij die sceptisch zijn: ik heb niets aan mijn eetpatroon veranderd. Dat is best gezond maar dat was het altijd al omdat ik niet een nog hogere cholesterol wou. Mijn 'goede cholesterol' was trouwens net als alle vorige jaren ook heel goed. Daar werk ik al jaren aan en dat ga ik ook blijven doen, al is het nu niet meer zo hard nodig.

Ik heb ook geen pil-vrije-hoofdpijn-week meer. En ik voel echt wanneer ik mijn eisprong heb: alles en iedereen kan er dan plots heel aantrekkelijk uit zien :)
Maar zo geil als een Duracell-konijn ben ik niet geworden...

Voor zij die nog twijfelen: doen! Ik wist wel al dat het niet zo gezond was maar mijn cholesterol-waarden vind ik toch echt hallucinant!
Heb je nog twijfels: raadpleeg dan eens een homeopaat. Die van mij gaf me iets om mijn lever te ontgiften na het stoppen met de pil en ze raadde me ook salie-thee aan om al die hormonen wat op zijn plaats te krijgen. Heeft me goed geholpen!

Ik hou van aalscholvers!

Oh ja: wil je iets brandend actueel lezen op deze druilerige donderdag lees dan: Brand! Must read als je een klimaat-depressie hebt (als je die nog niet hebt leef je onder een steen).


Tip voor de geschenkjesperiode die er aan komt: Ergens tussen vaalwit en flessengroen. Koop je niets van mij koop dan toch bij iemand anders die zelf dingen maakt, schrijft, verkoopt. Boeken in je lokale boekenwinkel bijvoorbeeld. Favorieten van mij zijn: de Buchbar, de Groene Waterman, het Paard van Troje,...
Of een bon van je favoriete koffiehuis, zoals daar zijn: Café Kamiel, Café Boekowski, de Wasbar,...
Maak echte mensen blij door iets bij hen te kopen en je geliefden iets te geven wat echt vol warmte zit!
Of geef een bon om samen iets te gaan doen.
Goeroe Els heeft gesproken :)


''Denk dansend in de wolken, bevrijd van aardse meningen.''
-Red Haircrow-


Nog een fijne opwijkende donderdag,
liefs Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 

9 opmerkingen:

 1. Bedankt Goeroe Els, ik dans graag in de grijze wolken mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent goed bezig Els, maar een ding snap ik niet zo goed en dat is de hoogte van je cholesterol. Wordt er bij jullie op een andere manier gemeten, want bij ons is het onder de 3. Dus je snapt dat ik wel even schrok .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Apart hé, dat je dat jaren slikt en dat het zoveel invloed blijkt te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van dat cholesterol boeit me erg! Dat van mij is te hoog door erfelijke aanleg. Helaas ben ik niet aan de pil, zodat ik er niet af kan gaan voor een positief effect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij zeiden ze ook dat het erfelijk was maar blijkbaar niet dus...

   Verwijderen
 5. Ik heb nooit een goed gevoel over de pil gehad. En dit bevestigd dit gevoel alleen maar weer. Dankjewel voor de leestip "brand", ik ga deze bestellen. X

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!