donderdag 13 februari 2020

Zwart gat

En wat nu?

Mijn tand is behandeld. Bedankt voor alle lieve boodschappen in mijn online en echte brievenbus! Voor al wie nog moet gaan: het valt best mee. Het vullen van de kanalen (onder druk en met 200 graden) is wat lastig. En als de verdoving is uitgewerkt heb je een paar uurtjes ferme pijn. Nu is het eerder een bonzende druk. Over 3 dagen is ook dat voorbij. Nu mijn voet nog en ik ben weer als nieuw ;)

Wat ook (bijna) voorbij is is DWDD. En dat vind ik echt erg en zelfs een beetje eng. Ik ben niet echt een tv-kijker en ik heb best wel vaak gevloekt op Matthijs maar ik ga DWDD zo hard missen. Trouwe lezers van mijn blog weten dat wel...

Karel en ik zijn 16 jaar getrouwd, we wonen dus al 16 jaar niet meer thuis. Het eerste jaar hier moesten we nog veel verbouwen en klussen. Maar vanaf het prille begin van DWDD zaten wij achter onze tv. Het is een vaste afspraak in ons leven. Ik kijk in de week quasi alleen DWDD en in het weekend kijken we dan naar series of docu's die we hebben opgenomen. Ik ga dus een uur over hebben per dag ;)

Maar dat niet alleen. DWDD vormde me ook, in een halve Nederlander maar alla ;) Door dat programma leerde ik zo veel kennen qua muziek, literatuur, cultuur, film, kunst, poëzie,... Ik leerde ook massa's boeiende mensen kennen.

Kleine greep:
-Jett Rebel
-Tim Hofman
-Raccoon
-Halina en Carice
-Wim en Taco
-Alexander Klöpping
-Nico
-Lucky Fonz
-Claudia De Breij
-Ilse De Lange
-Janne Schra
-Hanneke Groenteman
-Barbara Baarsma
-Jacqueline Govaert
-Cécile Narinx
-Inez Weski
-...
(En nog duizend meer)

En zo veel boeiende mensen wiens naam ik niet meer weet maar wiens muziek ik heb ontdekt, boeken heb gelezen, tentoonstellingen heb bezocht,...
We gingen naar beide DWDD festivals, bezochten beide tentoonstellingen,...



We kregen niet enkel een inkijk in Nederland maar ook in het buitenland (de Brexit, de Amerikaanse verkiezingen, nieuwe rages, ontdekkingen,...) én in Belgie (Griet Op de Beeck).

Het is ook mijn haakmoment. Omdat je kan luisteren en niet heel de tijd hoeft te kijken. Iedereen die een granny square deken van mij heeft: te danken aan DWDD.

Bij ons duurde een uitzending ook nooit 1 uur. We keken altijd naar een opgenomen versie opdat we het dan konden stilzetten en discussiëren ;)

Echt een zwart gat dus. Een dikke dank je wel aan Matthijs en het ganse team. Jullie hebben mijn, ons leven, ons huwelijk, ferm gekleurd. Rijker gemaakt.
Merci merci!

DWDD was een fijne opwijking.
 
Nog fans?

Ohja, wat me gisteren in de wachtzaal bij de endodontoloog kalm hield was dit. 
 

''Accepteer zoals het is. Laat los zoals het was. Geloof in wat zal komen.''
-De Gerarduskalender-

Een fijne opwijkende donderdag gewenst,
Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  



4 opmerkingen:

 1. Waar een deur dicht gaat, opent zich een nieuwe.
  Eerlijk geschreven ben ik nooit fan geweest en dat heeft te maken met de snelheid van spreken en de (te) korte tijd voor (teveel) items. Maar dat is persoonlijk, maar wel een nieuwe trend geworden door Matthijs.
  Ik begrijp dat DWDD bij jullie leven hoort en dat vind ik leuk om te lezen Els!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik volledig hoor. Het was ook niet altijd even goed. Maar het was onze eerste structuur in ons leven, weg van huis. We hebben samen een weg moeten vinden in alles en daar kwam al snel DWDD bij. Ik ben nogal gehecht aan structuur en regelmaat en herkenbaarheid.
   Net nu ik even in een mindere periode zit heb ik het meeste behoefte aan veel van hetzelfde, dus daarom mijn 'flippen' over MAAR een tv programma :)

   Verwijderen
 2. Ik ga het ook missen Els en dat het niet altijd even goed was, nou dat kan ook wel in 15 jaar. Voor ons was het ook een vast punt, na het avondeten en opruimen, lekker met de koffie DWDD kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nooit zo goed gesnapt wat er zo leuk was aan dit programma moet ik bekennen... Ik vond het altijd net het populairste jongetje van de klas dat voortdurend aan het woord was.

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!