donderdag 27 februari 2020

Fiep

Een vrolijke opwijking

Corona rukt op, elk weekend stormt het. Ik krijg daar stress van, het maakt me wat bang, jullie ook?
De dagen zijn ook zo grauw en grijs... Ik merk dat ik dan onbewust dingen op zoek die mij blij maken. Die dingen maken velen van jullie ook blij, merk ik op mijn Instagram. En zo ontdekte ik per toeval een nieuwe opwijking, alé nieuw, ik heb ze al een jaar of 30. Ik hou van Jip en Janneke, Fiep en Annie.

Het eerste dat ik voor Karel kocht, meer dan 20 jaar geleden waren kommen en mokken van Jip en Janneke. We hebben ze nog steeds! 1 mok sneuvelde maar op de rommelmarkt vonden we er 3 dus nu hebben we er 4 ipv 2 :)
Door al eens een foto van een tas te nemen en deze op mijn Instagram te posten besefte ik pas dat we er wel al een hoop hebben. Verzameld door de jaren heen, in de Hema, in kringwinkels en op rommelmarkten.






We hebben ook bordjes, een kleurboek, kaartjes, onderleggers, een mat, een sleutelhanger,... en boeken. Massa's. Al een stuk of 100 denk ik... Fiep en Annie leven niet meer maar hun oeuvre blijft groeien. Dat is eigenlijk niet bij te houden, maar we doen ons best ;)

Ach, een onschuldige opwijking. Troost op donkere dagen. Blijven ademen, het boek, kan ook een hulp zijn. Ik ben alvast flink aan het oefenen.

Nog Fiep en Annie fans?


''Een glimlach is de goedkoopste manier om je uiterlijk te veranderen.''
-Charles Gordy-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
liefs Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   

9 opmerkingen:

  1. Ik maak me sinds deze winter die geen winter is, opeens echt zorgen over de staat van onze aarde. Ik probeer dat gevoel niet de overhand te laten hebben, want veranderen kan ik de hele wereld niet. Mooie lichtpuntjes hebben is fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt ontspannen ben ik er niet onder. Elk nieuwsbericht breidt het zich uit en door een medicijn tegen een auto imuunziekte ben ik vatbaarder. En de oorlogzuchtige mens en wat Ageeth zegt over de aarde. Het wordt er niet vrolijker op. Vandaar dat ik 2 Fiep mokken heb met de teksten: Life is complicated en make everyday a happy day. Niet altijd makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Life is complicated heb ik ook :) En ik duim voor je.

      Verwijderen
  3. Wat kunnen we doen? Erbij gaan staan huilen, dat zal niet helpen...
    Dus moedig voorwaarts! En proberen rustig te blijven en er het beste van te maken!
    Je mooie quote bezorgde me direct een glimlach :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja bah al dat negatieve nieuws de laatste tijd, niet leuk! Dus we blijven focussen op wel leuke dingen, zoals mooie tekeningen en gezellige blogs :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Van dat plaatje word ik wel vrolijk. Wat een vrolijke kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een heel fijne opwijking vind ik dat, het zijn schitterende tekeningen.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!