donderdag 26 november 2020

How to: puzzelen

Puzzelen of niet puzzelen

Mensen die mij al langer volgen weten dat wij geregeld puzzelen, zeker in de winter. Dit jaar nog meer dan anders. En ik doe dat heel graag. Maar. Als ik eerlijk ben zou ik er misschien nooit in mijn eentje aan beginnen. Ik ken ook al wat mensen die dit jaar dachten eens te gaan puzzelen maar het al na 5 minuten opgaven. Want ja: puzzelen is moeilijk en lastig en saai en duurt mega lang en...

Waarom doe ik het dan toch graag? Omdat het me rustig en kalm maakt (soms), het helpt me focussen (is soms in feite een soort van meditatie), het geeft tijd en ruimte om veel te tetteren (als je met twee bent toch) en het geeft een super bevredigend gevoel als de puzzel eeeindelijk klaar is. Het is een toffe opwijking :)

Waarom zou ik er niet alleen aan beginnen? Omdat Karel er beter in is dan ik (zijn grafisch-oog is getraind door zijn werk) en hij dus vaak de lastige stukken voor zijn rekening neemt. Ik sorteer niet graag (doen we wel braaf samen hoor), eens de kantjes liggen krijg ik stress omdat ik niet weet hoe we ooit ook maar iets in elkaar moeten krijgen. Dan volgt gelukkig deze fase:


Die is fijn :) Maar nu hé... Al dat blauw. Daar heb ik dus ook een oplossing voor gevonden! Namelijk: AntwerpenLeest! Wij zetten Karel zijn laptop naast ons en kijken tijdens het puzzelen één van de toffe streams. Op de één of andere manier puzzel ik dan veel beter, raak ik het niet zo snel beu en vliegt de tijd. Echt tof. Je kan natuurlijk ook een favoriete podcast opzetten zoals, ik zeg maar, Damn Honey ofzo. 

Er is dan minder ruimte om te praten of te 'mediteren' maar dat haal je wel in tijdens de 'makkelijke' puzzelfases. Voor mij werkt dit echt goed. Benieuwd of het jou helpt! Of heb jij een andere/betere tip? Laat maar horen!
Ahja, voorzie (natuurlijk) ook wat lekkers én een stukje keukenrol om vettige vingers proper te maken ;)
 
Moest je in een dipje zitten (wie niet?) dan raad ik je dit prachtige boek aan! Hartverwarmend mooi!
 
 
''De hoogste staat van mensenlijke liefde is de eenheid van één ziel in twee lichamen.''
-Sri Aurobindo-

Lees ze, of puzzel ze, of beide,
Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   

 

10 opmerkingen:

  1. Leuk om samen te doen. Ik kreeg van iemand een puzzel, leek me leuk om te gaan maken, maar hij ligt nog ongebruikt in de doos. Ik wacht op sneeuw en ijs, zodat we niet naar buiten kunnen en dan misschien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allebei erg leuk ik heb het idee dat er nu ook meer wordt gepuzzeld dan wat jaren terug

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knap en fijn dat jullie overeen komen. Ik word er knettergek van. Zwaar gebrek aan geduld weet je wel. :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind hem nu al mooi, en hij is nog niet eens af ; )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn man puzzelt erg graag, ik word er ongedurig van.
    Er ligt nu een puzzel van 3.000 stukjes met meerdere (lichte) dienbladen en houten plateaus. Ik zit aan dezelfde tafel en doe wat ik leuk vind en wat mij helpt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Samen puzzelen is zo fijn. Of zoals Ageeth zegt; samen aan de tafel ontspannend bezig zijn. Bert puzzelt en knutselt niet helaas dus doe ik het alleen. (Laatst nog 1 met allemaal postzegels gekocht.) Maar als ie eenmaal ligt moet ie af. Dan raak ik "bezeten". Wil ik niet meer naar bed haha (dus word ik gestuurd). In korte tijd jaag ik er wel een puzzel met 1000 stukjes doorheen. Behalve de Mona Lisa, die ging terug in de doos. Veel teveel zwart.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!