donderdag 12 november 2020

(Nieuwe) tradities

Verwen jezelf

Op deze #opwijkendedonderdag wil ik je aansporen extra lief te zijn voor jezelf. En niet zo maar eenmalig, maar met een traditie-regelmaat. Afgelopen jaar vielen er veel fijne dingen, tradities in het water. Ik vind dat één enorm jammer maar twee ook eng. Ik heb behoefte aan regelmaat, vaste ijkpunten, dingen om naar uit te kijken.

Dus we proberen de weinige tradities die nog wel (deels) kunnen doorgaan uit te voeren. Zoals daar zijn:



Met onze blote voeten in de zee, om onze verjaardag te vieren. We deden dat gisteren voor Karel zijn verjaardag, meer dan een maand te laat en het was ferm koud maar ook giga tof! Zo voel je dat je leeft :) Normaal hoort daar een etentje bij maar dat heeft hij nog te goed. Dat van mijn was ook pas 3 maanden na mijn verjaardag dus dat komt goed. 

Daarna doken we onze auto in voor een tasje thee, met koekjes. Die thee hadden we mee in een thermos, naar een idee van Trees. Die thee smaakte zo hard! Ik voelde die tot in mijn tenen stromen:) Trees doet ook van #teamplateautje. Iets wat wij ook al doen sinds we op zondagnamiddag, na onze wandeling, op café gaan in ons eigen huis.  #cafekopie (je ziet mijn plateauke al staan ;)) 
 
Je ziet, kleine dingen kunnen een groots (fijn) effect hebben. Door ze keer op keer te herhalen creëer je lichtpuntjes voor jezelf om naar uit te kijken. Het zijn kleine geschenkjes aan het kind in jou dat nog steeds liefde en genegenheid nodig heeft. Over lichtjes gesproken, naar het voorbeeld van onder andere de Stad Antwerpen hingen wij ook al onze kerstlichtjes aan het raam, maakt de straat veel gezelliger!

Ik heb net Oer en andere tijden uit, wat een ferme aanrader! Over lezen gesproken: volgende week donderdag is het hier weer dE LeeSclub. Je kan nog snel meedoen.

Heb jij nog leuke, kleine tips voor (nieuwe) tradities? Laat maar horen in de commentaren.


''Geluk is een seconde die eeuwigheid wil zijn.''
-Gerrit Komrij-
 

Alle goeds en geluk,
Els

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  
 

4 opmerkingen:

  1. Mijn vriendinnetje en ik vieren elk seizoen...We luiden de één uit en halen de ander binnen altijd bij zonsondergang met een biertje in de natuur...aanrader! X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dingen vieren is altijd leuk hoe klein ook.
    Wij vieren elke 1000 km fietsen met een lekkere lunch.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is goed om jezelf af en toe een beetje te kietelen, zei mijn moeder vroeger altijd al :-). Zeker nu.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!