donderdag 8 oktober 2020

dE Leesclub las:

Bart

Goedemorgen Leesclubbers! Thee en koekjes klaar? Hier gaan we!
dE LeeSclub las Bart. Niet mijn broer maar wel het boek;) Om nog een beetje zomer te voelen terwijl de herfst nu echt begonnen is...



Ons volgende boek wordt...tadaaaam: Ongetemd leven.
Wat goed is voor Adele, is goed voor ons! Het wordt kouder buiten, we blijven meer binnen, tijd voor introspectie dus. Glennon gaat ons helpen om ons eigenste prachtige ongetemde zelf te worden. En dat op een vlotte, toffe manier. Als ik jou was zou ik meelezen hoor. We bespreken het hier samen op donderdag 19 november.

Maar voor nu, Bart. 
Mijn recensie:
 

Is een boek lezen omdat het de naam van je broer draagt een goed idee? Blijkbaar wel. Ik begon aan Bart, zonder verwachting en las het in één ruk uit.

 

Bart is het fictiedebuut van Ap en het smaakt direct naar meer. Hij weet je in een vloek en een zucht het verhaal in te sleuren, met oog voor detail en humor. Bart vertelt het verhaal van de 17-jarige Len die door zijn moeder wordt opgedragen om zich te ontfermen over de nieuwe (2 jaar jongere) buurjongen Bart.

 

Eerst doet hij dit met tegenzin (hij heeft al een vriend, Mitchell genaamd) maar al snel worden ze onafscheidelijk. Bart is speciaal, uniek en helemaal zichzelf. Hij verovert binnen onafzienbare tijd niet alleen Len’s hart maar dat van het ganse dorp (lees: het gehucht Leuvenheim). Hij jaagt een potloodventer weg, graaft een geheime bunker op, rijmt er op los én wordt verliefd op Romy.

 

Dit alles speelt zich af in de jaren ’80, de soundtrack van die tijd speelt de hele tijd op de achtergrond. Bart leest als een film die je in de openlucht kijkt, onder een dekentje, met een joint in je hand en de sterren boven je hoofd. Geniet er van! Ik wacht stiekem op een vervolg. Leuvenheim heeft mijn hart gestolen, net als zijn inwoners.




Wat vond jij er van? Ik vind het wel eens fijn, zo een klein boekje waar je in één ruk doorheen bent, lekker verslavend. 
 

''Het nemen van een besluit is het krachtigste middel om rust in jezelf te creëren.''
-Pieter Frijters-


Lees ze, nog een opwijkende donderdag,
Els
 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   



 


2 opmerkingen:

  1. Wat weet je een boek toch altijd mooi te beschrijven. Je passie voor lezen en het verhaal spat ervan af. Helaas niet in onze bieb anders was ik ervoor gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!