donderdag 29 oktober 2020

Boekentroost

Zorgen voor jezelf

Dit jaar geen boekenbeurs. Een zoveelste jaarlijkse traditie die wegvalt. Ik ga al een jaar of dertig dus dit voelt raar. Niet meer kunnen gaan zwemmen voelt trouwens dramatisch slecht, maar alla.

We gaan onszelf er door sleuren, door die donkere moeilijke dagen. We gaan ons allemaal goed aan de regels houden. Ja hé, komaan, doe jullie best, ge kunt het!

En boeken gaan ons daarbij helpen. Of wat had je gedacht :) Noem het mijn opwijking. Want hoewel er geen 'echte' boekenbeurs is staat er toch veel te gebeuren. Kijk maar eens even hier. 
Ik weet dat er veel gedoe rond is (betalen om een interview te mogen geven en van die dingen), gedoe dat niet oké is. En de kritiek is terecht. Zeker. Maar. Boeken zijn belangrijk, nu meer dan ooit. We hebben verhalen nodig; om onze blik te verruimen, om ons op reis te laten gaan in ons hoofd. Dus alle extra aandacht voor boeken is meer dan welkom.

En daar kom jij in beeld! Ja, jij. Antwerpen Leest roept alle Antwerpenaren op om tijdens de boekenbeurs een boek voor hun raam te zetten. Je kan daar een foto van nemen en meedoen aan een wedstrijd op hun facebook (dat heb ik niet maar ik veronderstel dat jullie die pagina wel zelf kunnen vinden). Je kan Maud winnen, dé Maud. Dat geweldige boek heb ik trouwens al, ahja: fan hé!

Super tof allemaal, maar voor de mensen buiten Antwerpen, buiten België: ik vind dat 'de parking' ook mee mag doen. Dus zou ik aan iedereen, overal, willen vragen om een boek voor je raam te zetten. Van 1-11 november. Liefst nog elke dag een ander. Het moeten niet altijd beren zijn ;)
Wat denk je? Tof hé! Doe je mee?

Want vele kleintjes maken één groot. Ook zo in onze strijd tegen het virus. Allemaal samen!



De boekenbeurs wil natuurlijk ook zeggen: boeken kopen. Dat gaan wij komende weekends (online) doen in onze favoriete onafhankelijke lokale boekhandels. Toch nog feest :)

Alvast een goede leestip: I.M. Ondertussen lees ik het alweer voor de derde keer. Deze keer lees ik het opnieuw omdat het binnenkort als serie op tv komt! Spannend!

Voor zij die niet graag lezen heb ik een goede luistertip: Zusters in haat. 
Over het vrouwelijke gezicht van radicaal-rechts in Amerika. Ik luisterde deze vanmorgen terwijl ik de haverkoeken uit Taart ende Koeck (fan!) maakte. Die koekjes heb ik nu wel nodig als troost... Diepe ellende maar wel blij dat ik deze dieptriestige sh*t heb gehoord. Wat een vrouwen :( Björn is een held!

''De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.''
-Boeddhistische wijsheid-

Zorg goed voor jezelf,
Els

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!    

4 opmerkingen:

  1. Wat fijn toch Els, dat lezen je zóveel plezier geeft en je door de moeilijke donkere sleept.
    Houd moed !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, ik zit zo op IM de tv-serie te wachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eindeloze stapels puur genot bij jou. Veel plezier bij je online boekenbeurs en kopen van nog meer "boekensnoepgoed".

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!