donderdag 1 oktober 2020

Mijn map vol geluk

Schatkist

Ik heb de mooiste map van de wereld. Echt. Ze ziet er niet uit maar uiterlijk is niet wat telt hé!? Het zit vanbinnen ;)

In die map bewaar ik het resultaat van één van mijn opwijkingen!
Als ik een reactie krijg op één van mijn Geluksplanten of Geluksvissen dan print ik die netjes af en steek ze in deze map. Sommige mensen sturen gewoon een korte ik-heb-een-plant-gevonden-bevestiging, andere sturen een lange brief en nog anderen sturen zelfs een foto mee of een update na een paar maanden. Super geweldig tof én lief!
 
Er is maar één minpuntje aan mijn map: in het begin printte ik elke reactie direct, dus die heb ik allemaal. Daarna liet ik ze samenkomen in een map in mijn mailprogramma en die map bleek plots verdwenen. Dus mis ik een heel deel reacties en dat vind ik super triest! (Wel mijn lesje geleerd, ik bewaar het nu op verschillende plaatsen.)

Maar die map is dus één van mijn belangrijkste bezittingen. Hoewel ik er nooit in lees. Omdat er vaak lof aan mijn adres in die mails staat en daar wordt ik een beetje ongemakkelijk van. Want daar doe ik het niet voor. Voor mij is dat geluk verspreiden ook maar een kleine moeite dus...

Weten dat die map er is geeft me wel kracht op moeilijke dagen. Gewoon weten dat ze er is. Weten dat ik al die mensen een geluksmomentje heb gebracht en dat vele van hen misschien daarom de stap hebben gezet om ook iets voor iemand anders te doen. Ik hoop dat dat een uitdeinende kring mag zijn/worden. Als tegenwicht voor alle pijn en leed in de wereld.

Als ik er ooit eens echt ferm doorzit heb ik dus nog altijd mijn geheime medicijn, mijn map ;) Mijn volgende plant staat trouwens alweer klaar, olé!



Volgende week doen we hier weer van "dE LeeSclub", doe jij weer mee? 
Ik heb net (nu pas) De kleur paars uit. En dat boek is: wow! Must read!
 
''Als jij verandert, verandert alles.''
-Anthony de Mello-

Lees ze en deel geluk,
Els
 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   





7 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige geluksplant weer en een prachtige vrouw die 'm vast houdt. (En wat een toffe outfit!) Wat leuk dat er veel mensen reageren. En ik geloof zeker dat je het mooie in de mensen naar boven haalt. ❤

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het geweldig dat je dat altijd maar weer doet met die geluksplanten. Omdat ik zelf blij zou zijn als ik er eentje vond. Maar nou die foto, die is erg leuk met die jurk en dat vestje. Maar waar is nou toch je hoofd, Els?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben de anonieme schenker hé, hoort bij de magie ;)

      Verwijderen
  3. Zie ik daar rode haren, wat leuk !
    fijn hoor om zo’n map te hebben en mocht ik ooit een plant van je vinden, wat heel tof zou zijn, dan geef ik zeker een reactie.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!