donderdag 15 oktober 2020

Popkes

Never grow up

Niet dat ik vind dat dat belangrijk is, maar toch: ik ben ondertussen 41. Je kan dat moeilijk nog iets anders dan volwassen noemen. In theorie toch. In de praktijk ben ik nog steeds een kind en dat betert niet ;) Op velerlei vlakken zelfs. Noem het een opwijking :)

En voor dat kind in mij worden het weer zware dagen. Hoewel, niet voor het kind. Wel voor de grote Els die de kleine onder controle moet zien te houden. Dat lukt soms wel en soms niet ;) Ik heb al kruidnoten (bio van de AH: zo lekker!) gekocht en pindakaas met kruidnoten én marsepeinen patatjes!

En gisteren tijdens onze wekelijkse boodschappen heb ik (bijna) staan kwijlen aan de adventskalenders van Playmobil én de Frozen lego. Aangezien ik al een Playmobil kalender heb heb ik die maar braaf laten staan ;) Laatst in de Ardennen lokte de etalage van een speelgoedwinkel me (we waren op weg naar de bakker) en kochten we een eenhoorn puzzel. Maar dat is oké want we puzzelen sowieso elke winter en in dit C-jaar puzzelden we zelfs heel veel, dus. Ahja, een Frida Kahlo puzzel staat nog op mijn verlanglijstje!

Jaja, mijn lijstje voor de Sint, daar ben ik dus ook al met bezig ;) Ik vraag ook wel volwassen dingen zoals boeken maar dus ook dingen die mijn kind haar ogen uitsteken. Een Frida Barbie bijvoorbeeld :)

Ik denk al jaren: als ik 20 word dan gaat dat over, als ik 30 word, als ik 40 word,...
Nu denk ik: dat gaat nooit meer over. En: hoera!

 
Popjes en bomen en beestjes en... laten een huis er toch veel vrolijker uitzien? En ik moet ze zelf afstoffen elke maandag, dus. (Ons portret is trouwens van Marloes en het schommel meisje van Helen.)

In deze lastige, donkere, angstige, pijnlijke tijden zijn dit de kleine dingen die ons kunnen helpen. En boeken, altijd boeken.
Ik heb net Familieopstelling uit en ben nu bezig in Bruna. Beide zijn vlot leesbare tussendoortjes. Ideaal voor een middagje op de zetel onder een dekentje!

Heb jij ook een kinderlijke opwijking die je met ons wil delen?


''Houd vol. Moeilijke wegen kunnen je naar de mooiste bestemmingen leiden.''
-Zig Ziglar-

Hou je veilig en gezond,
liefs Els
 
 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!    6 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar dit, Els. Ik verlang nog steeds naar dat gevoel dat je als kind kon hebben voor Sinterklaas. Spelen is zo belangrijk. Inmiddels is mijn 'excuuskind' 16 dus moet ik zelf weer naar animaties etc. Hou het vast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och Els, waarom zou je niet blij mogen worden van leuke dingen en van die adventskalenders heb ik dat ook.
  Schitterend zijn de tekeningen van Marloes en Helen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is toch een fantastische opwijking! Af en toe zo fijn: dingen die je niet nodig hebt en waar je heel blij van wordt :-) Ik kocht deze week een houten regenboog, speelgoed voor een kindje vanaf 1 jaar, ik heb 'm in de vensterbank gezet, zo mooi! Teken van hoop, hé, zeer verantwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat er mensen zijn die het maken en versturen van echte post kinderlijk vinden ;-) Ik hou van jouw opwijkingen! De adventskalenders van Playmobil zijn geweldig, ik kocht ze in de tijd dat de zonen klein waren. Goed dat je er over schrijft , voor mij een reminder om er weer eens iets mee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij is het heel gezond als het kind in je nog de ruimte krijgt. Het brengt ongecompliceerd plezier en laat het leven minder hard zijn. Fijne eigenschap dus. Ik ben blijven steken bij 18. Zou zo in de tijdmachine kunnen stappen. (Hoewel mijn zolder vol playmobil jonger doet vermoeden 😁)

  BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!