donderdag 4 maart 2021

Groene vingers...

 ...of in mijn geval: zwarte vingers :)

Het seizoen is aangebroken, we kunnen weer voorzaaien! Hoera!
Hoewel we enkel een koer hebben en geen 'echte tuin' en hoewel ik enkel een oud bureau heb qua 'baby-kamer' ben ik weer al volle bak bezig. Noem het een opwijking ;)

Ik heb al suikerbonen, paprika's, radijzen en tomaten voorgezaaid. Evenals een assortiment bloemen zoals 'stinkertjes' en leeuwenbekjes. Beide had ik vroeger in de tuin maar die zijn op de één of andere manier verdwenen. Ze zaaiden zichzelf telkens uit en ik had er geen omkijken naar. Nu toch maar nieuw zaad gekocht omdat ze me zo aan mijn (overleden) moemoe doen denken. Ik lijk in veel kleine dingen steeds meer op haar...

Mijn Geluksplanten-project loopt natuurlijk ook nog, die baby's moeten ook op dat bureautje staan om te groeien. Momenteel is het daar dus een rommelige puinhoop. 
Ik koop ook regelmatig bloembol-plantjes. Die fleuren dan eerst onze keuken op en gaan daarna de tuin in, voor volgend jaar. Het beetje plaats dat wij daar hebben zit vol bollen, aangezien ik dat elk jaar doe :) 'Gelukkig' hadden we vorig jaar een muis in de tuin die ondergronds de bollen zat op te eten. Er is dus weer wat extra plaats.

Ik zit dus bijna dagelijks met mijn handen in de (pot-)grond. Met als gevolg vuile nagels waar ik uren op moet boenen (want vuile vingers in een bakkerij kan niet). Ik weet het Karel, er bestaat zoiets als handschoenen maar dat voelt toch niet echt ;)


Zijn jullie ook al begonnen?
Voor mij zijn dat momenten dat ik even alles kan loslaten. En iets zien groeien is toch het mooiste dat er is?
 
Momenteel ben ik bezig in Ik ga leven. Super boeiend, moedig, hard en grappig. Aanrader. 

We zagen deze week ook Le tout nouveau testament voor de tweede keer, wat een prachtfilm!


Lente   Niks moet   Niksen mag. -Loesje-

Maak er nog een fijne opwijkende donderdag van,
Els
 

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 
 

8 opmerkingen:

  1. Zo leuk, de voorjaarsbolletjes! Ik vreesde dat ik er ook veel kwijt was, doordat we vorig jaar onze bestrating hebben laten ophogen en het iets veranderd is. Nu blijkt er gelukkig toch van alles op te komen :-) Iets later dan vorig jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh lekker in de grond wrietwn die opwijking heb ik ook al met de aardbeien bezig geweest eerste sla gezaaid in de minikas gewoon lekker bezig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou me nog een beetje in omdat ik heb ervaren dat al dat voorzaaien eigenlijk niet tot goede resultaten leidt. Maar ik heb wél al een stapel dahliaknollen besteld. ik denk eerlijk gezegd niet dat ik nog veel plaats ga overhebben om iets te zaaien als ik die allemaal geplant heb. Want mijn tuin staat ook al vol met vaste planten en lentebollen. Tip voor de zwarte nagels: krab eerst goed over een stuk zeep zodat er allemaal zeepgruis onder je nagels zit. dan is er geen plek meer voor zwart zand en met want warm water was je achteraf alle zeep mooi weer weg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een slimme tip! Merci! Ik doe de zeep pas na het zand ;) Niet zo slim dus :)
      Dahlia's zou ik ook willen, maar ik heb daar echt geen plaats voor. Mijn moemoe had er elk jaar tientallen verschillende!

      Verwijderen
  4. Ja we kunnen weer zaaien en planten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heerlijk he die zwarte vingers, ik hou er ook zo van.
    De lente is voor mij de fijnste tijd van het jaar, alles zo zien te ontwaken en nieuw leven, het blijft magie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk al dat tuinwerk. Deze ochtend bij onze zoon in de tuin gewerkt en als het dinsdag goed weer is, bij onze dochter !
    Lekker hè, buiten bezig zijn !

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!