donderdag 18 maart 2021

Adèle Haenel

Girlcrush

Ik ben een lijstjes-mens. Elke dag heb ik wel een lijstje. Ook vandaag, op mijn vrije dag. Vaak staan daar moet-dingen op maar ik probeer er ook mag-dingen op te zetten. Dit blogbericht schrijven staat er bijvoorbeeld ook op. Bijna iets om door te strepen dus, want ja, doorstrepen is wel het fijnste aan het hebben van lijstjes.

Ik heb ook verlanglijstjes: voor mijn verjaardag, boeken uit de bib die ik wil lezen, films die ik nog wil zien, podcasts die ik wil beluisteren,... Noem het een opwijking ;)
 
Sinds kort heb ik een nieuwe girlcrush én een daarbij horend lijstje. Met dank aan de meisjes van de Lesbische Liga (geweldige podcast trouwens)! Het gaat om Adèle Haenel. Dankzij IMDb heb ik een lijstje van alle films waarin ze meespeelde. Dat lijstje heb ik ingegeven in de catalogus van de 2 bibliotheken waar we lid van zijn en zo kom ik aan mijn persoonlijke Adèle lijst!
 
Elke keer dat we naar de bib gaan ga ik kijken of er iets van haar binnen is, zo tof en spannend. In deze rare tijden waarin er niet veel spannends is (toch niet leuk-spannend), waarin je niet op rommelmarkten op schattenjacht kan gaan, waarin ik zelfs niet meer in de supermarkt kom (Karel gaat braaf alleen), is in de bib 'jagen' op films van Haenel extra tof.

Ondertussen zagen we er al een aantal, de éne al meer onze smaak dan de andere maar elke film had wel iets goed (naast Adèle dan, die is altijd goed). Ik kijk op voorhand ook niet wat voor een soort film het is, ik neem die gewoon mee en laat me verrassen. Jaja, ten huize Dingen Die Fijn zijn doen we soms heel wild en zotjes hoor ;)

Als ik alle films van dit lijstje heb gehad duik in graag in een andere actrice. Tips?


Dankzij Karel lees ik nu ook strips en graphic novels. Ik heb net Vermoorde onschuld uit en dat is echt een geweldig goed boek! Daarvoor las ik Ondanks alles, ook al zo prachtig! Lezen jullie graphic novels? Tips?

Het leven is lastig tegenwoordig en dat zal het nog wel een tijdje blijven. Maar we hebben elkaar in blogland, we hebben boeken en films. En we hebben kleine gelukskes zoals lijstjes-schatten-jagen. Al bij al hebben we best veel hé!
 
 
Het gaat er niet om waar je naar kijkt, maar om wat je ziet.
-Henry David Thoreau-
 
Nog een fijne opwijkende donderdag,
lees ze,
Els  

Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 


4 opmerkingen:

  1. Dit zou ik dus ook kunnen doen hè. Mijn man noemt het queestes.
    Ik heb wel mijn queeste neiging geminimaliseerd, maar afgelopen week overkwam het me met legpuzzels van Steve Read. The cosy shed of The beach hut. Die laatste, daar begon het mee. En toen ging het van kwaad tot erger.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik las ooit 1 graphic novel "Het zotte geweld" van Joris Vermassen, omdat ik voor mijn afstudeerproject op de academie geïnspireerd werd door dit beeld van Rik Wouters. Was er helemaal van aangedaan, omdat het op dat moment zó hard leek op mijn leven. Meer zeg ik er niet over, moet je zelf ontdekken...

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!