donderdag 24 juni 2021

Het is tijd!

Feest!

Vandaag nemen we afscheid van asperges en rabarber. Twee van mijn favoriete lekkernijen. Vanaf 25 juni mag je die niet meer eten, omdat oogsten na die datum niet goed is voor je plant. Zo heb ik dat toch van mijn moemoe geleerd. Daarom eten we beide vanavond: hoera! Het recept voor mijn befaamde rabarbervlaai alla moemoe vind je hier.  
 
Snijbiet uit de tuin.
 
Ik kan me al goed behelpen met 1 goede arm en 1 half werkende ;)

Met mijn PTSS gaat het iets minder. De val met mijn fiets heeft alles weer giga hard in gang gezet (het was eigenlijk al wat bezig maar nu is het exponentieel toegenomen). Het zit in mijn hoofd, borstkas en buik.  
Afleiding zoeken helpt dan. Maar wat als dat niet meer lukt? Omdat je te erg bent aangedaan, omdat je niets vindt dat je kan afleiden, omdat niets lukt met 1 arm? 

Dan ga je zitten, met je ogen toe en je doet niets. En dat helpt. Echt. Nooit gedacht. Eerst wordt het gevoel erger en slaat je hoofd samen met je hart op hol. Daarna, als je maar blijft zitten gaat die golf liggen. Niet weg natuurlijk, maar het wordt leefbaar, hanteerbaar. En dan gebeurt er iets (iets kleins slaat je direct volledig uit je lood) en ga je weer zitten. 20 minuten, een half uur. Gewoon zitten, met je ogen toe. Voor de rest hoef je niets te doen, nergens op te letten.

Dit helpt mij al 2 weken. Geen idee hoe en waarom. Maar het helpt. Ik hoop dat het jou ook kan helpen, al hoop ik nog meer dat je het nooit nodig hebt. 

Boeken van Matt Haig lezen helpt ook, lees de Middernachtbibliotheek. Het zal je goed doen!

This world is but a canvas to our imagination.
-Henry David Thoreau-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
Els
 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  



1 opmerking:

  1. Super Els dat je dit ontdekt hebt, volhouden hè en de asperges en rabarber doen ook deugd 🍀🍀

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!