donderdag 8 juli 2021

Kiezen

Oh wat een gedoe.

Ik kan niet kiezen. Toch niet als het op grotere dingen aankomt en er veel keuzemogelijkheden zijn. Hoe lastiger het algemeen met mij gaat hoe moeilijker ik kan kiezen. Als ik heel overprikkeld ben kan ik niets meer kiezen. Zelfs niet meer tussen 2 smaken confituur ofzo. 

Nu we voor de tweede keer op rij niet naar Engeland kunnen gaan willen we wel graag eens een nachtje ergens anders logeren tijdens onze vakantie. In eigen land. Maar dan blijft er nog zo veel over om uit te kiezen: Ardennen, Limburg, Gent, Mechelen,... En per plek zijn er 7000 hotels ofzo. Lastig. Karel is er goed in, ik niet. 

Wat ik dan weer wél goed kan is potloden kiezen:


Ik kreeg van Karel al een paar mooie kleurdozen, maar mijn favorietjes blijven die dozen die ik zelf vulde in de kringwinkel. Elk kleurtje apart uitgezocht. Geen lelijke kleurtjes dus :) Jammer genoeg doen ze dat niet meer in onze kringwinkel. Nu bieden ze zakjes aan met een bundel potloden er in, niets meer te kiezen dus :(

Ik doe dat graag, kleuren. Maar voel me dan telkens wat schuldig omdat het zo 'nutteloos' is. Dus combineer ik het met een podcast. Win-win.

Ik heb dus nog 'teen en tander' te leren: kiezen, nutteloos bezig zijn, me niet schuldig voelen,... Maar daar heb ik nog de rest van mijn leven voor zeker? 

Ondertussen lees, kleur en luister ik lustig verder. 
Leestip? Hoe het is om een vogel te zijn. Prachtig indrukwekkend boek!
 

Doe elke dag één ding waar je bang voor bent.
-Eleanor Roosevelt-

Nog een fijne opwijkende donderdag,
Els

 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

5 opmerkingen:

  1. Ja, ik herken dat enorm van dat kiezen. Daarom ga ik ook altijd graag op vakantie naar Vlieland. 1 dorp, 1 hoofdstraat, 1 strandtent (ok, inmiddels 2 maar ver genoeg uit elkaar). Een mens wordt niet gelukkig van teveel keuzes, denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt jammer Els dat je kleuren een “nutteloze” bezigheid vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke dozen met kleurpotloden zijn dat : )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk om af en toe iets in te kleuren. Soms uit een kleurboek maar ook wel eens van internet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik moet nog dezelfde dingen leren als jij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!