donderdag 23 september 2021

Teruggetrokken

Ik zit in een kuil, bubbel, cocon.

Sinds de pandemie heb ik me nog meer teruggetrokken in mijn eigen bubbel. Omdat het moest, maar het voelde ook best goed. Die bubbel geeft minder prikkels, angst, stress. Ptss safe(er).
 
Nu gaat de wereld meer en meer open. En dat is fijn maar ook eng. Op mijn werk (ik werk bij een bakker) hangt er geen plexi meer en vanaf 1 oktober moeten de klanten geen masker meer dragen. Ik slaap daar nu al slechter door. Ik ben er nog niet klaar voor. Het lijkt me ook niet echt veilig. Maar ik geef toe dat ik niet meer goed het verschil weet tussen me niet veilig voelen door de mogelijke lichamelijke risico's en het onveilige gevoel in mijn hoofd. Ik heb geen 'knaldrang' maar 'knalangst' ;)
 
Mijn bubbel was ook wel heel fijn: lezen, series kijken, podcasts luisteren, koekjes bakken (pindakaas-amandel koeken van Yvette van Boven vandaag) en veel wandelen. 
 
Mijn favoriete podcasts van dit moment:
 
Ik las net Grond en dat is echt een boek dat je raakt. 
En Michaela Coel, van I may destroy you (geweldige serie die je moet gezien hebben) komt binnenkort ook met een boek! Zin in!
 
 
 
Zoals steeds volg ik de wijze raad van mijn psycholoog en van Karel: ik doe langzaam aan, stap voor stap. Er zijn dingen waar ik niet onderuit kan, of wil (verjaardagen, mijn werk) en die lastig zullen zijn maar die enkel minder lastig worden door ze vaker te doen. Dus adem ik diep in en ga...

Thuis wacht mijn bubbel. Vol fijns. 
Hebben jullie ook last van 'Knalangst'? 
Toffe tips voor boeken, series, films, podcasts zijn ook altijd welkom!


De gewone dag. Dat is, als je op je leven terugkijkt, de belangrijkste soort dag. De gemiddelde dag. 
-Aaf-

Wees voorzichtig maar geniet,
nog een fijne opwijkende donderdag,
liefs Els 



Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci! 
 
 
 

5 opmerkingen:

  1. Ik vind het jammer dat je een onveilig gevoel ervaart door wat door anderen als een vrijheid zal worden gezien. Goede adviezen van Karel en je psycholoog! In Nederland zijn mondmaskers al langer niet verplicht. Alleen nog in het openbaar vervoer en nog wat plekken.
    Blijf vooral dichtbij jezelf!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik snap het helemaal vind het zelf ook heel spannend en weet er nog niet goed raad mee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik herken dat gevoel wel een beetje. Ook toen de mondkapjesplicht werd afgeschaft in NL in supermarkten vond ik het prettig om 'm toch te dragen. Ik heb mezelf daar maar de tijd voor gegeven. Het geeft me een prettig gevoel dat ik die beslissing zelf maak, een gevoel van vrijheid. Misschien niet met logica uit te leggen, maar dat hoeft ook niet altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begrijp het. Denk dat ik dat van mij ook langer ga blijven dragen, hangt wat af van de collega's, op het werk...

      Verwijderen
  4. Ik vond het afschaffen van de mondkapjes ook niet zo fijn, hoop dat het in het openbaar vervoer nog blijft.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!