dinsdag 21 september 2021

Vlinders

Magisch mooi.

Zondag deden we een wandeling van Natuurpunt  in de buurt van Zemst. Een deel van onze wandeling was de Wormelaar wandeling.  We wandelden voorbij een strook eiken met daartussen bloeiende klimop en veel brandnetels; blijkbaar de favoriete woning van de atalanta vlinder! Er waren honderden vlinders! Op de bomen, de struiken, de grond én af en toe op ons! Een waar wonder en indrukwekkend mooi. We hebben daar super lang stil gestaan, verstomd, betoverd. Super dankbaar dat we dit mochten meemaken.
 
Naast  allemaal atalanta's zagen we ook een dagpauwoog en een gehakelde aurelia.
 
Ik was al dagen bezig in Stille aarde, een boek over de ondergang van insecten. Heel triest en eng om te lezen. Maar ook een warme oproep. Er is zo veel dat wij zelf kunnen doen om het tij te keren. Daar bleek dit stukje natuur het bewijs voor. Zo mooi!
 
Ik ga binnenkort stiekem nog wat bloemen zaaien, guerrillagewijs ;) Wat doe jij voor de insecten?


Honor the space between no longer and not yet.
-Nancy Levin-

Nog een fijne #dankbaredinsdag!
Liefs Els
 
 

5 opmerkingen:

  1. die klimop heb ik in de tuin maar daar heb ik nog geen vlinders in gezien . Ik heb nu een vlinderstruik gekocht :)))) die wilde ik al zo lang , ben heel benieuwd wat ik daar op ga zien. Veel groei en bloei in je tuin goed voor de insecten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super tof! Wij kochten in augustus ook een vlinderstruik, benieuwd!

      Verwijderen
  2. Wij hebben best wel een volle tuin :-) Ja, hedera, prachtig! Insecten zijn er dol op!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier ook veel vlinders op onze vlinderstruik. Een stek had ik meegenomen uit de tuin van onze zoon. De stek stond enkele jaren in een pot en sinds vorig jaar in de tuin. Heeft nu een enorme groeispurt gemaakt, ben superblij met al die bloemen !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik doe niks voor insecten. Behalve dat ik een tuin vol bloemen heb, die ook druk bezocht wordt. Ik zou echt niet weten wat ik nog meer zou kunnen doen. Misschien dat boek lezen

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!