donderdag 2 september 2021

Ik ben niets

Bijleren uit boeken.

Ik lees, veel, omdat ik dat fijn vind. Omdat ik dat graag doe en gek word als ik het niet kan doen. Maar ik lees ook om bij te leren; over de wereld én mijzelf. Noem het een opwijking. Dat hoeft niet altijd non-fictie te zijn, ook uit fictie kan je veel leren. Uit het geweldige Vos & ik  leerde ik het volgende: je bent niets, je doet. 
 
Jezelf bepalen door wat je bent is veel enger dan hetzelfde doen aan de hand van wat je doet. Zeker als je niet zo heel zelfzeker ben (zoals ik). Ik BEN parttime verkoopster bij een bakker. Maar ik DOE veel meer: ik verkoop brood, maar ik bak ook mijn eigen brood, blog 2 keer in de week, schrijf recensies, doe aan yoga en zwemmen, werk in mijn moestuin (in potten), maak zelf granola, promoot boeken op mijn Instagram,...
 
Ik heb 'maar' een kleine, eenvoudige job maar daarnaast is er nog zo veel meer in mijn leven. Dingen waar ik misschien wel meer mijn hart en ziel in steek. Waarin ik groei en waaruit ik energie haal. Ik doe mijn werk bij de bakker graag maar het is maar werk hé. Dat doe ik voor de centen. Misschien zou ik ook mijn geld kunnen verdienen met dingen die ik nu gratis doe. Maar nu zorgt mijn job ervoor dat ik de tijd, ruimte en energie heb om daarnaast dingen te doen die ik graag doe. Is dat niet het belangrijkste!?
 
Momenteel ben ik bezig in de graphic novel Anaïs Nin en die is prachtig! Daarnaast lees ik De integere slet en dat is super boeiend! Ondertussen staat mijn fruit te 'weken' om er seffens confituur van te maken en heb ik een ovenschotel die staat te bakken in de oven. Ik ben verkoopster, ik doe zo veel meer. 
 
En jij?
 
 
Als de liefde het antwoord is, zijn alle vragen overbodig.
-Doe Maar-
 
Nog een fijn opwijkende donderdag lieverds,
Els
 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

 
 

7 opmerkingen:

  1. Ik ben op pensioen maar toen ik parttime werkte deed ik er ook nog dingen bij zoals kleding ,confituur en handwerk maken ook lang toneel gedaan ,nu doe ik nog patchwork schilderclub en genieten van de zon en de kleinkinderen.
    Groetjes van Simonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees ook veel en heb spijt dat ik daar pas zo laat mee ben begonnen, want het maakt je zoveel wijzer/rijker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik lees veel, soms geïnspireerd door jou, en ik handwerk heel veel.
    Volgens mij ben jij een duizendpoot hoor, met alles wat je doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat toevallig dat ik bij je uitkom of niet!!
    Precies wat je schrijft, ik ben een administratief medewerker en op dit moment bezig met heel saai werk, ik kan er wel 10 uitroeptekens bij zetten. Het werk is wel nodig hoor :) Maar inderdaad ik ben zo veel meer, ben dol op lezen, breien, haken, de moestuin en zoveel meer. Bedankt voor het omdenken, dat had ik echt even nodig. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je dat mooi geschreven! Ik ben het helemaal met je eens. Wat je doet voor werk is maar 1 facet van jou. Je bent zoveel meer.
    Ik doe administratief werk in een organisatie binnen de jeugdzorg en kies er als jonge dertiger bewust voor om 'maar' 75% te werken. Hierdoor heb ik meer vrije tijd om te sporten, knutselen, koken, etc. En ja, ik verdien minder en dit zal invloed hebben op mijn pensioen later, maar het betekent ook dat ik NU tijd heb om dingen te doen. Ik begrijp niet waarom anderen soms wachten totdat ze op pensioen zijn of totdat ze in aanmerking komen voor een jobtime-vermindering als ze oud genoeg zijn. Je hebt maar 1 leven, dus ik probeer dit ten volle te benutten. :-)

    Inderdaad, lezen vergroot je wereld. De laatste tijd doe ik het veel te weinig, maar ik ga er terug aan beginnen! Door te lezen hoe jij ervan geniet, motiveert het mij om ook (meer) te lezen.

    Veel liefs,
    Myriam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja ik lees altijd en overal. Dat moet!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!