dinsdag 19 oktober 2021

Dankbaar voor vrouwen

Inspiratie

Vrouwen inspireren me. Ik hou er van om me te omringen met werk van vrouwen. Om hen te lezen, te luisteren, te kijken. Afgelopen week zag ik College Tour met Margaret Atwood; wat een vrouw! Een voorbeeld voor ons allen. Ik zag ook een documentaire over Frida Kahlo, ook al zo boeiend! Onze kaartjes voor de tentoonstelling liggen al klaar; zin in!
 
Waar ik enorm triest en boos van word is het geweld tegen vrouwen. Dat blijkt niet af te nemen, integendeel. Femicide is een groot probleem, één waar nog veel te weinig aandacht voor is. En het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om er iets aan te doen. Spreek je uit als je iets ziet dat fout is. Al is het nog zo klein. Lach niet mee met ongepaste grapjes bijvoorbeeld. Het grote geweld vindt zijn voedingsbodem in het kleine dat wij stilzwijgend toelaten. Niet makkelijk, ik weet het. Ik maak me er zelf nog vaak schuldig aan. Het meelachen uit beleefdheid, het zwijgen om geen ruzie te krijgen,... Maar ik let er op, ben me er van bewust en dat is een begin. 
 

 
In het kader van 'meer positieve aandacht voor vrouwen': ik las net Matrix en dat is een geweldig goed boek! Vleesch is trouwens ook een ferme aanrader! Recepten met het vleesch van De Vegetarische Slager!
 
A line is a dot that went for a walk.
-Paul Klee-

Nog een fijne Dankbare Dinsdag!
Els


 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   
 
 

 

2 opmerkingen:

  1. Geniet bij de tentoonstelling van Frida Kahlo !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk, Els. Wij moeten daar alert op zijn en niet meegaan in het 'kleineren' van vrouwen en meisjes. Goed dat je het nog eens onder de aandacht brengt hier. Dankjewel daarvoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!