donderdag 20 juli 2023

Barbie

Roze versus zwart-wit.

Ik ben altijd al een Barbie-meisje geweest. Noem het een opwijking ;) Ik zat in de Barbie-fanclub. Ging naar de Barbie tentoonstelling in de Efteling en hield oprecht veel van mijn Barbies. Daarnaast speelde ik ook graag buiten, met de jongens uit de buurt. Ik durfde toen alles, gewoon omdat ik niet voor hen wou onderdoen :) Ik was oprecht boos (en vind nog altijd dat ik gelijk had) toen ik rond mijn elfde niet meer met hen mee mocht doen (van mijn ouders). 

Ik ben altijd al heel zwart-wit geweest én ik hield van roze. Zwart-wit als in: heel gepassioneerd voor of tegen iets zijn (bvb saus niet op spaghetti, die moet er naast) niet als in: conservatief denken. Ik dacht net heel kleurrijk en divers, dat heb ik nog steeds ;)  

Toen ik jonger was waren er nog veel hokjes; qua muziek, kledingstijl, schoenen,... Nu is alles veel meer vrij en blij en door elkaar.

Dat zie je helemaal deze week: het is niet Oppenheimer OF Barbie: het is allebei. Ik wil ze beiden zien! Jij ook? Barbie voornamelijk omdat het een film van Greta Gerwig (girlcrush) is en Oppenheimer voor het verhaal. Hoewel ik niet vies ben van Cillian of Ryan of Florence, het oog wil ook wat hé ;)

Ondertussen kijk ik nog eens naar Peaky Blinders en lees ik verder in De kleuren van de zee.  
In mijn hoofd passen die goed samen :)

Vandaag is roze :)


 

Everyone's A Whore, Grace. We Just Sell Different Parts Of Ourselves." 

-Tommy Shelby- 

 

Een fijne opwijkende donderdag nog,

Els

 

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Ga je liever langs je onafhankelijke boekhandel? Heel goed! Doe ze dan mijn groeten:) Merci! 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!   

 

2 opmerkingen:

  1. Mijn dochter is een echte Barbie fan en is nu dinsdag in Gent naar de Premiere geweest en als ze naar ons komt gaan we met zijn twee nog eens in Turnhout kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi roze bloemen! Ha, ik zag vandaag in de Dorcaswinkel een prachtige presentatie van allemaal barbies, zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!