donderdag 10 september 2020

Jubileum

Jij blij? Ik blij!

Afgelopen weekend liet ik mijn 300ste Geluksplant achter! Ik was de teller even uit het oog verloren dus daarom plaats ik komend weekend een extra grote baby, nou ja, een baby kan je het niet meer noemen ;)


Plantjes achterlaten is, net als Geluksvissen (daar staat de teller op 388) achterlaten, super tof om te doen. Gewoon al het idee dat je iemand gaat verrassen en (hopelijk) blij maken is geweldig. Een mailtje krijgen van de vinder is fenomenaal fijn! Dat gebeurt ongeveer 1 keer per 4 plantjes. Dat is niet vaak maar ik haal daar wel heel veel voldoening uit. De verhalen van de mensen zijn vaak ontroerend, hartverscheurend, aangrijpend, vrolijk,... Heel verschillend maar telkens raken ze me. Soms krijg ik zelfs een foto meegestuurd, ook altijd leuk.

Wat ook af en toe voorkomt is dat mensen mijn opwijking overkrijgen ;) Met plantjes of iets anders dat ze zelfgemaakt hebben. Dat vind ik helemaal geweldig. Ik gun het iedereen: het plezier van iets 'at random' weg te geven én het plezier om iets te vinden. 

Misschien heb ik je nu inspiratie gegeven om zelf een 'Random Act of Kindness' op te starten? Hou me op de hoogte!
 
Het kan ook activistischer: 
Ik ben volop bezig in Moxie waarin Vivian (anoniem) een feministisch zine maakt om de ongelijke behandeling van meisjes op school aan te kaarten. 
Of je kan wasknijpers verspreiden zoals Nina in Sterker dan elk afscheid.
 
Karel moest vandaag in Brugge werken, dat wil zeggen dat we heel vroeg moesten opstaan. Dat wil ook zeggen dat ik vandaag al tomatenbrood heb gemaakt en granola én geroosterde paprikasoep. (De eerste dagen van mijn regels kan ik (soms) tonnen energie hebben. Olé!) Dat alles terwijl ik naar de podcast van Michelle Obama luisterde. Wat een ontdekking; tof tof tof. 

Nu ga ik het iets kalmer aandoen, wat lezen enzo,
nog een fijne opwijkende donderdag!

''Volg jouw geluk en het universum zal deuren voor je openen waar enkel muren waren.''
-Joseph Campbell-

Liefs,
Els

s: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding.3 opmerkingen:

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!