donderdag 3 september 2020

Opwijking nummer zo veel...

Boeken, boeken, boeken.

Aangezien we niet op vakantie gingen én aangezien er geen Boekenbeurs zal zijn, noch Lillo-boekenmarkten waren hadden we extra boeken-centen te besteden in onze vakantie. Fijn!

Want naast de opwijking om overal waar we komen de kringwinkel te bezoeken, ga ik graag ook eens kijken in de plaatselijke bib én heb ik een lijstje favoriete boekenwinkels (in spé). 

Met alle maatregelen en ivm onze eigen veiligheid deden we niet te gek, maar toch wel een beetje ;) We bezochten in Gent, zoals elk jaar, het Paard van Troje. In Antwerpen gingen we voor het eerst naar Kartonnen Dozen. En in Brussel bezochten we Waterstones. Feestje, stuk voor stuk! In elke winkel kocht ik 2 boeken (ik had een limiet;)). Soms iets dat op mijn verlanglijstje stond maar vaak ook gewoon iets dat instant op dat lijstje kwam door het in de winkel te zien liggen ;)

Dat is het fijne aan kleine, onafhankelijke boekenwinkels: ze verkopen dingen die je nog niet kent maar die wel vrienden voor het leven worden. Hun aanraders zijn persoonlijk en gebaseerd op smaak ipv op bestseller-lijstjes. In het Paard kan je tussen de (soms) torenhoge stapels echte pareltjes vinden, bij Kartonnen Dozen hebben ze een geweldige afdeling tweedehands en Waterstones is net zoals die in Engeland (toch een beetje vakantie dus ;)). 
 
Bij Waterstones hebben ze ook prachtige puzzels!
 
Bij Waterstones kocht Karel deze prachtige puzzel, die we direct hebben gemaakt. (Het boekje kocht hij vorig jaar in Engeland.) Want ja, onze vakantie viel in de hittegolf dus kwamen we enkel 's ochtends en 's avonds buiten. Daartussen was er tijd om te lezen, te puzzelen én foto's op te kleven.

Net voor onze vakantie gingen we nog langs De Groene Waterman, waar we ons al een beetje thuis voelen. In onze vakantie kocht ik ook nog een boek in onze kringwinkel, met daarin een bladwijzer van de Buchbar. Ook al zo een toffe winkel. 

Ik kocht in feite meer boeken dan ik er las in die weken. Maar alla ;) Ik ontdekte nog niet zo lang geleden dat ik niet wagenziek word als ik lees (iets wat ik van kinds af aan al denk) dus nu heb ik altijd een poëziebundel bij als we op pad gaan. Nog meer leestijd dus, hoera! (Wat ik, volledig tussen haakjes, ook ontdekte, al iets langer geleden, maar toch, is dat ik wél graag citroenen eet én tegen sop-eitjes kan.)

Waarom die lange tussen-haakjes? Omdat ik daardoor ontdekte dat niet alles wat je denkt/dacht waar is en/of dat mensen veranderen. Altijd een fijn gevoel en een hoopgevend vooruitzicht. Alles is nog mogelijk, hoera!
 
Ik kocht ook Midnight Sun, en oh wat was het fijn om terug in Forks te zijn. Ik voelde me terug jong ;) In 4 dagen uitgelezen, zegt alles hé. 

Wat lees jij nu? Heb jij nog tips voor boekenwinkels die we zeker moeten bezoeken? Ik heb er nog een paar op mijn verlanglijstje staan maar tips zijn welkom. We combineren het graag met ergens een taartje eten en/of wandelen in een park/kruidentuin...Dus die tips mogen er ook bij ;)

''Persoonlijke groei is best spannend. Soms moet je even wennen aan je nieuwe zelf.''
-Kristin Lohr-

Lees ze,
Els


Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  


4 opmerkingen:

  1. Mooi gezegd van Kristin Lohr, pas helemaal bij je blogje van deze dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn inderdaad een hoop boeken. Maar daar weet jij wel raad mee. In de kantoorboekhandel in Tiel kopen ze tegenwoordig boeken terug. Je zal er niet veel voor krijgen want ze worden wat ik zag voor 5 euro weer aangeboden maar wel een leuk idee. Prachtige puzzel. Ik lees niet maar luister boeken. Momenteel een thriller maar daarvoor een non fictie over James Cook. 2 genres waar ik van houd. Non fictie dan wel historische feiten. Zo blij dat het luisterboek bestaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tof initiatief van de kantoorboekhandel!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!