donderdag 16 september 2021

Zweten

Stil staan.

Dinsdag, op weg naar mijn werk, stond plots de roltrap stil. Ik stond daar op met mijn (best wel zware) fiets. Die trappen werken wel vaker niet, de liften werken al helemaal niet meer. Maar ik had er nooit bij stilgestaan (pun intended) dat ze wel eens konden stilvallen als ik er al op stond. Ik raakte best wel in paniek. En begon toen maar tree per tree mijn fiets omhoog te sleuren. Met mijn masker op en mijn gehijg dampte mijn bril super hard aan, het zweet liep over mijn gezicht in no time. Mijn armen trilden meer en meer, mijn handen begonnen ook te zweten. Ik dacht dat ik mijn fiets ging laten vallen. Een man kwam achter me wat roepen dat ik sneller moest gaan omdat hij naar zijn werk moest, ik ook maar alla... Uiteindelijk is er een andere man mij komen helpen, toen ik al bijna boven was maar het echt bijna niet meer hield. Dank u maal 1000 lieve mijnheer!
 
Eind goed, al goed. Ware het niet dat ik nu giga veel spierpijn heb in mijn armen, nek en rug. Van de inspanning an sich, omdat ik nog een beetje last heb van die barst in mijn elleboog én door ptss. 
 
Wat tips, fijne dingen:
 
Wat me dan helpt is met mijn handen in het zand zitten, wat 'moosen'. 
 
 
Uitlopers van mijn aardbeienplanten in een eigen potje steken opdat ze kunnen groeien en volgend jaar zelf aardbeien opleveren. Een kastanje in een potje met zand steken omdat ik al een eikelboompje heb en nu ook een kastanjeboom wil. Pitjes van mijn appel in een potje steken. En dan maar hopen dat alles gaat groeien. Elke dag even gaan kijken, dat is iets wat me hoop geeft, een fijn gevoel. Herkenbaar?

In die context las ik Wormmaan. Wat een mooi, indringend boek. Ik zag het in Brommer op Zee voorbijkomen. Boek en programma zijn beide een aanrader voor mensen die van boeken houden! 
 
Op BBC volgen we momenteel Gossip Girl. Zeer ver van mijn bed (mijn middelbare schooltijd blijkt plots toch niet zo erg te zijn geweest als het had kunnen zijn met social media) maar net daarom boeiend. Op BBC geven ze nu seizoen 1 van de nieuwe reeks (de oude zag ik niet), seizoen 2 zou ook al online te vinden zijn. 
 
Heb jij nog lees-, kijk- of zaaitips?
Merci voor de Griet-tips trouwens! 


 Niets is absoluut, alles verandert, beweegt, draait, vliegt en verdwijnt.
-Frida Kahlo-
 
 
Ik ploeter nog wat verder, op zoek naar de stilte in mijzelf. 
Nog een fijne opwijkende donderdag!
Els   
 
 
Ps: Er zijn nog bundels! 5 euro voor 'Echte Els' bij je thuis!

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  
  

4 opmerkingen:

  1. Wat ellendig, een kapotte roltrap als je erop staat. En dan zo'n mopperende man achter. Wat een sukkel. Gelukkig werd je toch geholpen. En die stijfheid is wel logisch hè. Zwaar werk en stress: reden voor pijn. Sterkte met alles. En ik wens je nu alvast veel aardbeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hè wat naar weer voor je, het ging net zo lekker.
    Kop op en lekker in het zand wroeten, vind dat ook heerlijk om te doen !
    Zaaitips hoef ik jou niet te geven, want jij bent daar zelf al goed in 🍀🍀

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een nare ervaring, dat zal zwaar geweest zijn!! Ik hoop dat de spierpijn snel zakt/dragelijk is, groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jemig, wat een toestand! Zo zwaar om een fiets omhoog te duwen. En dan op een trap! Echt niet fijn... Wel fijn dat er uiteindelijk iemand hielp.

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!