dinsdag 28 juni 2022

Moemoe

Hier zit ik dan

Dit is mijn plekje:
 

 

In de stoel van mijn overleden grootmoeder. Karel heeft die daar gezet toen ik geopereerd moest worden en daarna een week thuis was. Hij is er blijven staan. (Bij de heraanleg van onze koer is hij wel even weggeweest maar daarna stond hij er snel terug.) Hier schrijf ik, lees ik, kijk ik naar de bijen en bloemen. En huilde ik wat af. Het graf van onze Sieriel is recht tegenover mijn stoel. Soms is dat troostend, soms pijnlijk. 
 
Maar hier zie ik de tijd passeren, de tuin veranderen. Dit is mijn plekje. En dat voelt goed.  
Heb jij een plekje?
#dankbaredinsdag
 
Ik las daar ook al het grootste deel van Een rus als ik.  Een mooi en boeiend boek. 
 
 
Alleen zijn is een groot geschenk, een luxe. Vrijheid, volledig bij jezelf kunnen zijn en niet gestoord worden:  dat is de schoonheid van alleen zijn. 
-Ramses Shaffy-
 
Liefs,
Els 
 
 
Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!  

3 opmerkingen:

  1. Ik lees graag en veel, daarom ben ik volger geworden. Ook ik heb een plekje in mijn tuin waar ik lees, met plezier naar mijn bloeiende planten kijk en probeer niet naar het onkruid te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk plekje. Ik heb zelf een paar fijne plekjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!