donderdag 9 juni 2022

De spronglaag

Je kan meer dan je denkt.

Een vruchtbare ochtend.
Oh wat is dit toch een mooie tijd van het jaar! Oké, het regent veel maar er is zo veel lekkers te koop en te pluk: meidoornbloesem, vlierbloesem, rabarber, asperges, aardbeien,...
 
Noem het een opwijking maar ik hou van drankjes brouwen, dan voel ik de heks in mij juichen. Ik maakte al siroop van meidoorn en vlierbloesem, er staat al rabarcello te trekken en vanochtend prepareerde ik aardbeienlikeur. 
 

Wederom gebruikte ik mijn favoriete boek hiervoor. Dat is zijn geld al waard geweest hoor!
 
Gisteren bedacht ik plots dat ik ook aardbeien wou stoven, nog nooit gedaan maar daar heb je internet voor hé... Als klein meisje at ik dat super graag. Wij aten geregeld 'kriekskes met fricandon', ik was geen fan van het vlees en die krieken waren ook niet mijn favoriete fruit... Heel af en toe waren het aardbeien in de plaats van krieken: feest voor mij! Op de één of ander manier hing daar een soort geheim aura rond ofzo. Het was in al die jaren nog nooit in mij opgekomen dat ik dat ook zelf kon maken. Klein Elsje gaat blij zijn :)
 
Soms zit een mens vast in beperkingen die hij zichzelf heeft opgelegd hé. Ik toch. Jij ook? Rabarbermoes maak je als er wat rabarber overblijft tijdens het maken van je vlaai. Nooit dus. En ik ben dol op die moes. Dus kocht ik vorige week speciaal daarvoor rabarber. En deze week dus aardbeien om te stoven! Als een kind zo blij :)
 
Wie weet wat er nog allemaal mogelijk is!? 
Durf te dromen! (Zeg ik nu ook tegen mijzelf.) 
 
Behoefte aan iets dat je ziel zal raken, tot tranen toe maar ook vol warmte? Lees dan de bundel: De spronglaag. Indrukwekkend mooi.  
 
 
Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.
-Pippi Langkous-
 
Liefs en droom groots,
Els
 
Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!      

 

4 opmerkingen:

  1. Aardbeienlikeur spreekt me wel aan, lijkt me héérlijk !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig hè, dat internet. Ik had nog nooit van gestoofde aardbeien gehoord, ga ik straks maar eens opzoeken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die gestoofde aardbeien wil ik ook wel eens proberen! Ik herinner me dat ik als klein meisje soms op woensdagmiddag bij een vriendin mocht blijven en daar kreeg ik dat vaak te eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik geniet ook echt van de aardbeien dit jaar, wat zijn ze heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!