donderdag 22 september 2022

How to Choose 1

Boeken kiezen, de uitgeverij.

Goedemorgen! Jullie weten dat ik een letterfretter ben. Dat ik mijn liefde voor boeken graag deel; noem het een opwijking. Soms vergeet ik even dat niet iedereen in een boeken-wereld leeft. En dat het niet altijd makkelijk is om door het bos de bomen te zien. Ik ga jullie helpen! Met goede, handige, makkelijke tips & tricks. Aangezien ik vorig jaar meer dan 200 boeken las, dit jaar al aan 149 gelezen boeken zit én ik in de lezersjury van de Bronzen Uil ga zetelen (zo fier op, zo blij met) ben ik toch wel echt de uitgelezen (pun intended) persoon om jullie te helpen.
 
Eerst en vooral, heel eays peasy: DO judge a book by it's cover. Echt wel. De uitgever kiest een cover die bij het boek past; bij de stijl en het verhaal. Dus als de cover je al niets zegt dan zal het boek je (waarschijnlijk) ook niet veel zeggen. Er zijn uitzonderingen maar dat zijn dan fouten van de uitgever en die komen in mijn ervaring niet zo veel voor.
 
Wat ook een hele goede tip is: kijk naar de uitgever. Neem nu het voorbeeld van vandaag: Blossom Books. Dat is één van mijn favoriete uitgeverijen. Het is niet de grootste maar ze hebben wel een geweldig aanbod dat helemaal bij mij past? Feminisme, LGBTQIA+, mentale gezondheid zijn maar een paar van hun thema's. Ook stokpaardjes van mij. 

 
Het zal je dus niet verbazen dat ik een hele boel BB's in mijn kast heb staan. Uitgeverijen hebben steeds een herkenbaar logo (in dit geval 2 B's), je spot ze dus makkelijk in het rek van de boekhandel of de bibliotheek. Als ik een Blossom Books vast pak weet ik bijna zeker dat het mijn ding zal zijn. En ja, ook de covers zijn prachtig. 
 
Een paar boeken uitgelicht:
 
Je kan hier een kijkje nemen op hun site. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, raadpleeg de catalogus en wordt verliefd op een boek!
 
Het zijn lastige, dure tijden voor iedereen. Met een goed boek onder een dekentje kruipen is een gezellige, goedkope, mindful bezigheid! Geniet er van. De bibliotheek is (quasi) gratis. Bij de Buchbar is het dit weekend weer tweedehandsboekenmarkt. En je favoriete boekhandel kan je gegarandeerd nog meer goede tips aan de hand doen. 
 
Myrthe van Blossom Books weet niet dat ik dit blog, ze heeft me er ook niet voor betaald ofzo.  Ik schreef dit blogje als fan. Ik stuur haar straks wél een linkje en hoop dat ze er blij met is :)

 
 
Reading is important. If you know how to read, then the whole world opens up tot you.
-Barack Obama-


Ik hoor graag wat jullie lezen én hoe jullie kiezen.
 
Lees ze,
liefs Els 

Ps: Sommige links in dit blogje verwijzen naar een plaats waar je de boeken direct kan kopen. Doe je dat via mijn blog dan krijg ik een kleine vergoeding. Kost jou niets, draagt wel bij aan mijn Geluksvissen en -plantjes spaarpot! Merci!   
 
 

 
 

 

3 opmerkingen:

  1. Daar is ze vast wel blij mee. Ik heb Trots en Vooroordeel, mijn hart ging inderdaad huppelen toen ik de cover zag :-) Mooi is het, al vind ik nog altijd het origineel helemaal fantastisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de kaft ook altijd belangrijk. Heerlijk om in een boekwinkel rond te lopen en te genieten van al die mooie kaften. En dat geeft zeker de doorslag om een boek op te pakken en even te kijken of het wat voor me is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kijk vaak naar de net terug gebrachte boeken in de bieb. IK noteer titels uit besprekingen in de krant, bloggers geven vaak goeie tips (jij ook!), uit gesprekken met anderen en tips van de mensen van mijn boekenclub

    BeantwoordenVerwijderen

Het is altijd fijn om van jullie te horen! Bedankt voor je reactie!!!